Ambasada SAD: Vlada da svima obezbedi pristup medijima

Američka ambasada u Srbiji saopštila je da je na Vladi Srbije da obezbedi da svi politički stavovi imaju fer pristup medijima, a da je na političkim strankama da učestvuju u političkom procesu.

„Na vladi je da obezbedi da svi politički stavovi imaju fer pristup medijima, na političkim strankama je da učestvuju u političkom procesu, a na narodu Srbije je da i on u celini uzme učešće u tom procesu – bez mešanja u pravo drugih da to čine“, objavila je u ponedeljak uveče ambasada na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Ambasada dodaje da SAD veruju da je najbolje za Srbiju, kao i za svaku drugu demokratsku zemlju, da svi imaju priliku da učestvuju i izraze svoja gledišta u političkom procesu.

Prethodno je ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio da je poslednjih nedelja imao priliku da razgovara „s političkim liderima svih boja“ o predstojećim parlamentarnim izborima i da se nada da će svima koji žele da učestvuju na izborima to biti i omogućeno.

„Nadam se da će se građani Srbije potruditi da se njihov glas čuje na biralištima ovog meseca i da će svima koji žele da učestvuju to biti i omogućeno“, poručio je Godfri na svom Tviteru nalogu.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *