Izabrano 40 članova Upravnog odbora UNS-a

Skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) izabrala je juče, nakon ponovljenog glasanja, 40 članova Upravnog odbora tog udruženja, pošto je u prepodnevnom delu sednice proglasila rezultate izbora za predsednika UNS-a, Nadzorni odbor i Sud časti.

Kako prenosi portal Danas, Isak Virgučić je u ime Verifikacione komisije saopštio da je pravo glasa na ponovljenim izborima imalo 599 članova, koliko je štampano i glasačkih listića, a da je na ponovljenim izborima glasalo 143 njih.

U Upravni odbor UNS-a izabrani su Goran Avramović, Miljan Vitomirović, Budimir Ničić, Jovan Simić, Dušan Albijanić, Darko Dimitrijević, Predrag Rava, Slobodan Radičević, Anđelka Ćup i Ivica Milosavljević.

Pored njih, u UO su izabrani i Jelena Spasić, Bogdan Vranješević, Dragoslav Gogić, Sonja Ivković, Zoran Maksimović, Žikica Stevanović, Dragan Stojanović, Gordana Eror, Olivera Kovačević, Obrad Ković, Jasmina Panjik, Slobodan Ćirić, Aleksandar Grubeša, Dragana Deurić.

Članovi uprave su i Petar Živković, Ljubenko Zvizdić, Milan Vlajić, Zorica Đoković, Vera Korponaić, Olja Milošević, Dragan Todorović.

Njihove kolege u tom telu UNS-a biće i Edib Honić, Dubravka Nikolić, Branislava Džunova Stošić, Darinka Mihajlović, Gvozden Zdravić, Jovanka Stefanović Stanojević, Branko Žujović, Predrag Vasiljević i Novica Savić.

Na Skupštini udruženja za novog predsednika izabran je novinar iz Gračanice, Živojin Rakočević.

Ove godine prijavljen je znatno veći broj kandidata za sve organe Uprave, a delegati kojih je registrovano 599, birali su između dva kandidata za predsednika.

Kandidaciona komisija UNS predložila je za kandidata dosadasnjeg predsednika Vladimira Radomirovića, a na Izbornoj skupštini usvojen je predlog da Živojin Rakočević, na osnovu žalbi podnetih Skupštini, bude drugi kandidat.

On je dobio 263 glasa, dosadašnji predsednik Vladimir Radomirović 241, a pet glasova je bilo nevažećih.

Glasalo je 510 članova od 599 koliko je imalo pravo glasa.

Izvor: Beta

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *