Izborna skupština UNS-a zakazana za 29. maj u Beogradu

Uprava Udruženja novinara Srbije (UNS) zakazala je Izbornu skupštinu i raspisala izbore za organe UNS-a za 29. maj ove godine u Beogradu. Na Skupštini će biti predstavljen izveštaj o četvorogodišnjem radu Udruženja i izabrano rukovodstvo za naredni mandat.

 

U skladu sa Statutom UNS-a, redovna Skupština se saziva 60 dana pre održavanja, a predlozi kandidata za organe UNS-a – predsednika, Upravu, Sud časti i Nadzorni odbor, podnose se u roku od 20 dana od dana raspisivanja izbora.

Kandidat za predsednika treba da ima najmanje 50 potpisa redovnih članova UNS-a, dok kandidat za člana drugog organa treba da ima potpise najmanje deset redovnih članova. Redovni članovi UNS-a imaju pravo da predlože po jednog člana za svaki organ UNS-a.

Rok za prijem kandidatura, koje treba da sadrže obrazloženje, potrebne potpise redovnih članova i saglasnost kandidata, je 18. april 2021. godine. Adresa UNS-a je Resavska 28/1, Beograd, a imejl press@uns.org.rs. U kandidacionoj komisiji su Ljiljana Smajlović, Snežana Bradić i Petar Jeremić.

Udruženje novinara Srbije je najstarija i najveća novinarska organizacija u regionu, a sadašnji predsednik Vladimir Radomirović je 55. predsednik.

Odluka o sazivanju Izborne skupštine UNS-a preuzmite sa uns.org.rs

Izvor: UNS

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top