Jelena Zorić dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“

Novinarka televizije N1 Jelena Zorić šesta je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez.

 

Reporterskim javljanjem sa julskih protesta ispred Skupštine Srbije, reporterka TV N1 napravila je veliki iskorak u izveštavanju sa lica mesta o burnim uličnim događajima čiji je tok nemoguće predvideti u politički duboko polarizovanom društvu. Jelena Zorić je pokazala je kako se to radi bez predrasuda i bez favorizovanja učesnika, ma ko bili i ma kojim političkim opcijama pripadali.

Žiri za nagradu „Aleksandar Tijanić“ odlučio je većinom glasova da je Jelena Zorić u novim okolnostima potvrdila reči Aleksandra Tijanića da „bez integriteta nema ličnosti. Bez ličnosti nema građanske hrabrosti i odgovornosti. Bez građanske hrabrosti i odgovornosti, nema demokratije“.

Prethodni dobitnici nagrade koja nosi ime Aleksandra Tijanića su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić i Živojin Rakočević.

Izvor: UNS

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *