Ministar Nebojša Stefanović najavio tužbu protiv lista „Nova“

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je da će tužiti list Nova, koga naziva partijskim glasilom Dragana Đilasa i Dragana Šolaka, zbog laži o njemu na današnjoj naslovnoj strani, jer „neće da dopusti da se nekažnjeno provuče nijedna njihova providna podmetačina“, saopšeno je iz Ministarstva.

 

On je rekao da će tužiti i Novu, kao i sve druge do sada, bilo da su provladini ili su deo Šolakovog i Đilasovog preduzeća, kad god bez povoda i bez ikakvog dokaza budu lagali o nekoj njegovoj umešanosti u krivična dela ili da radi protiv predsednika zemlje i stranke.

Stefanović je optužio Đilasa i „njegove partnere“ da konstruišu neki razdor između njega, predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i Vlade čiji je član.

Kako je naglasio, u izjavama prethodnih dana otvoreno je prozreo o čemu će da pišu i u kom pravcu će ići „njihove bestidne laži“.

„Osim što su predvidljivi, Đilas, Šolak i njihovi novinari pokazali su da ne umeju da izgovore ni da pišu ništa osim laži, falsifikata i podmetanja. Zato će da odgovaraju pred sudom, po mojoj tužbi, jer neću da dozvolim nijednu laž o sebi, ma koliko ona bila svima očigledna“, objasnio je Stefanović u pisanoj izjavi.

Povodom naslovne strane novina „Nova“ na kojoj je tekst pod nazivom „Tajna fascikla Nebojše Stefanovića“, on je u pisanoj izjavi naveo da predsednika države Aleksandra Vučića poznaje više od 20 godina i da zna koliko mu je stalo do Srbije, kao i da sve što radi, radi ispravno i čestito – da „nema nikakvih dokaza za suprotno“.

„Ponoviću i ovom prilikom da u svom dosadašnjem radu nisam učinio ništa nezakonito i da sam uvek spreman da o svakoj svojoj odluci govorim pred našim državnim organima ukoliko će to doprineti razrešenju krivičnih dela. Pogotovo nisam bilo čime u celoj svojoj karijeri ugrozio predsednika Vučića i našu zajedničku politiku, koju vodimo godinama na dobrobit Srbije.

On je naveo da mu je posebno degutantno stalno optuživanje da radi po nalogu neke strane službe, ili da je, naizmenično, ili primer ruskog malignog uticaja u Srbiji, kako piše jedan američki institut, ili eksponent FBI i radi sve po njihovom nalogu, „samo jer ih je pomenuo u jednoj rečenici“.

„Niti sam čovek neke strane službe, niti služim interesima bilo koje druge države, sem Srbije. Stalo mi je samo do naših interesa i samo do našeg naroda, kojem predano služim. Isto tako, potpuno je jasno da ovde strane službe ne određuju državnu politiku, kako je bilo pre samo desetak godina i vidim da se mnogi iz Đilasovog preduzeća sa nostalgijom sećaju tih vremena, koja se, srećom, neće vratiti“, poručio je Stefanović.

On je podsetio da je mantre o navodnim fasciklama i nekakvom dokaznom materijalu koji ima o Vučiću demantovao bezbroj puta.

Stefanović je ponovio da u svom dosadašnjem radu nije učinio ništa nezakonito i da je uvek spreman da o svakoj svojoj odluci govori pred našim državnim organima, ukoliko će to doprineti razrešenju krivičnih dela.

„Pogotovo nisam bilo čime u celoj svojoj karijeri ugrozio predsednika Vučića i našu zajedničku politiku, koju vodimo godinama na dobrobit Srbije“, zaključio je on.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top