Naprednjaci u Skupštini o Danasu: Sramota za srpsko novinarstvo

Aleksandar Martinović, predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke, i njegov zamenik Vladimir Orlić ocenili su večeras u Skupštini Srbije da je nezamapćeno da neko u svetu blati svoju zemlju, kao što je to danas učinio Nebojša Zelenović, predsednik opštine Šabac, u Strazburu pred kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

Martinović je optužio i list Danas da vodi “harangu protiv SNS i nedužnih ljudi“, koja je, kako je rekao, nezabeležena još od vremena Gebelsa i Adolfa Hitlera. Njegov zamenik Vladimir Orlić konstatovao je takođe da su “list Danasoid” i novinari tog lista „sramota za srpsko novinarstvo”.

“Dok mi sada govorimo u Narodnoj skupštini Srbije, gradonačelnik Nebojša Zelenović izgovara najteže optužbe i klevete na račun Srbije. A sve to direktno prenosi televizija Šabac i list Danas preko svoje fejsbuk stranice. Malo sam slušao šta je govorio i čuo kako visoki funkcioneri, ministri i pazite pojedini haški osuđenici vrše pritiske na odbornike u skupštini grada Šapca da pređu na stranu SNS. Kao glavnog haškog osuđenika Zelenović apostrofira gospodina Veselina Šljivančanina, koji je navodno bio kod jednog odbornika u Šapcu i nagovarao ga da pređe u SNS. Jasno je da je ovde reč o flagrantnoj laži, ali i o neverovatnom pritisku na državu Srbiju u trenutku kada se Srbija nalazi pred teškim odlukama, vezanim za KiM”, rekao je Martinović, napominjući da je i on godinama bio u opoziciji, ali da mu nikada nije palo na pamet da ode bilo gde, pred bilo koju međunarodnu instituciju i da loše priča o svojoj državi.

Martinović je naveo i da je Zelenović samo pro forme gradonačelnik Šapca, jer je stvarni lokalni šef u Šapcu Dušan Petrović.

“To je čovek koji je direktno povezan sa šabačkom narko mafijom. On se družio sa izvesnim Moravom, sa braćom Suvajdžić, koji su notorni kriminalci. On je stvarni upravljač grada Šapca, a Zelenovioć je samo Petrovićeva produžena ruka“, rekao je Martinović, dodajući da ono što Zelenović neće da kaže u Savetu Evrope je da je državna revizorska institucija pronašla da je budžet Šapca oštećen za preko pet miliona dinara i da neće da kaže da bi taj grad bio potopljen pre nekoliko godina da nije reagovala vlast Srbije.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije optužio je list Danas da sprovdoi najgoru moguću harangu protiv SNS.

“Mislim da je ovo nezabeleženo još od vremena Gebelsa i Adolfa Hitlera da se na centralnim stranicama lista Danas vodi najgora moguća kampanja protiv Bobana Birmančevića, Vlade Kneževića, SNS, Veselina Šljivančanina. Ljudi se optužuju za neverovatne stvari u kojima nikada nisu učestvovali i sa kojima nemaju nikakve veze, osim što su ukazivali da se u Šapcu krade od strane lokalne vlasti i da je taj grad ekonomski potpuno devastiran. Mi nećemo tužiti nikada nijedan medij, to je rekao i Vučić danas, ali građani Šapca, Čajetine, Paraćina i Svilajnca treba da znaju, da nije stvar u tome da li je SNS na vlasti ili nije, stvar je što oni koji pljačkaju građane Srbije na sebe navlače veo političara i to opozicionog političara i onda misle da su zaštićeni od pravnog poretka Srbije. Neka im to služi na čast“, zaključio je Martinović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top