Novo odlaganje suđenja za ubistvo Ćuruvije: Sudsko veće preti da će Radonjiću i Romiću dodeliti branioca po službenoj dužnosti

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović ponovo nije došla na suđenje i traži da se ono nastavi tek u maju, pošto se oporavi od posledica zaraze kovidom. Kako nije dostavila opravdanje za prethodni nedolazak, predsednica sudskog veća Snežana Jovanović poručila je da advokatica neće sama odlučivati kada će dostaviti medicinsku dokumentaciju o svojoj bolesti.

 

Danas je, pola godine nakon što je počelo ponovljeno suđenje za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije, održano tek šesto ročište glavnog pretresa.

Uoči obeležavanja pune 22 godine od ubistva (11. april 1999) teško je na ovo suđenje i tempo kojim se odvija gledati sa razumevanjem ili poverenjem u pravdu za novinara koji je streljan jer se hrabro suprotstavio zločinačkom režimu Slobodana Miloševića.

Okrivljeni bivši visoki funkcioneri i operativci Resora državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak (u bekstvu), Ratko Romić i njihovi branioci danas su izneli primedbe tek na iskaze trećine svedoka koji su saslušani tokom prvostepenog postupka.

Broj svedoka o kojima su se izjasnili odredila je, paradoksalno, odsutna Zora Dobričanin Nikodinović, Radonjićeva i Romićeva advokatica. Ona se ni danas, zbog bolesti od kovida 19, nije pojavila na suđenju. Ovlastila je Markovićevog advokata Vladimira Marinkova da prenese njene primedbe na iskaze 24 svedoka. Toliko je, kako je sud obavestio pripravnik iz njene kancelarije, uspela da spremi nakon izlaska sa Infektivne klinike.

Zbog reakcije na vakcinu ili bolesti, to sad više nije lako raščivijati na osnovu onoga kako je sud do sada obaveštavao njen pripravnik, već su odložena dva ročišta u martu.

Predsednica sudskog veća Snežana Jovanović bila je danas vidno iznervirana što Dobričanin Nikodinović još nije dostavila medicinsko opravdanje za ta dva otkazana ročišta (1. i 3. mart), ali i zato što je punomoćje dala advokatu Marinkovu za samo jedan dan, iako su ranije bila zakazana suđenja tokom još tri dana ove nedelje.

Ta tri ročišta ponovo su zbog advokatice Zore Dobričanin Nikodinović morala danas da budu otkazana. Ona je to opravdala time što se u medicinskoj dokumentaciji, koja je dostavljena, a koja obuhvata period od 12. do 19. marta, preporučuje mirovanje još mesec i po dana.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Izvor: Cenzolovka

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top