NUNS: Procesuirati napadača na ekipu N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje napad na ekipu TV N1, ali pozdravlja izvinjenje koje su predstavnici firme „Aseko“ i „G4S Secure Solutions“ uputili i očekuje da će napadač odgovarati za nasilničko ponašanje.

 

Dana 23. septembra dok je ekipa TV N1 na terenu snimala zgradu firme Aseko za potrebe priloga, prišao im je radnik firme angažovane na obezbeđenju tog objekta, udario kameru i uputio pretnju: „Samo dođete tu ko neki indijanci, mislite da ako su vas iz Amerike poslali da možete da radite šta hoćete. Dosadan si. Dođi u moju kuću upucaću te ko zeca još kad te vidim odakle si doš’o.“

Vrlo brzo nakon što je javnost saznala za incident, kompanije „Aseko“ i „G4S Secure Solutions“ uputile su izvinjenje ekipi TV N1.

Podsećamo da su ovakva onemogućavanja obavljanja novinarskog posla u Srbiji nažalost postala svakodnevnica, što pokazuje i broj napada i pritisaka zabeleženih u bazi našeg udruženja koji od početka ove godine iznosi 148.

NUNS će ovaj slučaj pratiti i dalje i zabeležiti u domaćoj i regionalnoj bazi podataka napada na novinare (bazenuns.rs i safejournalists.net).

IZVOR: Nuns

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *