NUNS: Vučić da se ogradi od napada Martinovića na novinare

Nezavisno udruženje novinara zatražiće od Tužilaštva da utvrdi da li postoje elementi krivičnog dela u „bahatom i opasnom“ napadu šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića na novinare, izjavio je predsednik tog Udruženja Slaviša Lekić.

Lekić je dodao da očekuje da se SNS i njen lider nedvosmisleno ograde od Martinovićevog poslednjeg targetiranja novinara i njihovih familija iznetog na RTS-u.

Javno pokazivanje fotografija građana i novinara koji su učestvovali na Prostestu protiv diktature u emisiji Upitnik, NUNS vidi kao crtanje meta na čelo „junaka“ Martinovićeve junačke priče, naveo je Lekić u izjavi agenciji Beta.

„Na isti dan kad je obeležena 18. godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije, koje je usledilo posle nezapamćene medijske hajke i teksta ‘Ćuruvija dočekao bombe’ čitanog i na RTS-u, šef poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović, najpre u parlamentu a zatim i u ‘Upitniku’ javnog servisa, javno prikazaju fotografije više građana koji su učestvovali na protestima, među kojima su i novinari Antonela Riha, Nedim Sejdinović i Dinko Gruhonjić, kao i Luka Višnjić, sin novinarke Olje Bećković“, naveo je Lekić.

Izvor: Beta

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top