Pandorini dokumenti: Za Malog lažni, za Vučića nedokazani, za režimske medije nevidljivi

Povodom svetskog novinarskog istraživanja „Pandorini dokumenti“, u kom je učestvovala i redakcija KRIK-a, reakcije u Srbiji bile su očekivane: ministar Siniša Mali optužuje novinare da lažu, predsednik Vučić im ne veruje, Informer „istražuje“ neke druge „papire“, dok su drugi prorežimski mediji prosto preskočili ovu temu.

 

Posle objavljivanja teksta portala KRIK o Siniši Malom i njegovom vlasništvu dve ofšor kompanije i 24 stana na bugarskom primorju, aktuelni ministar finansija javno je optužio novinare ove redakcije da lažu.

Nepoverenje u ovaj tekst iskazao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši novinarkama KRIK-a da ne veruje da su dokazale svoje tvrdnje.

Iako su „Pandorini dokumenti“ bili tema broj jedan u svetskim medijima, prorežimski mediji u Srbiji ili nisu izveštavali o ovoj temi ili su izbegli spominjanje Siniše Malog, dok je RTS, prema rečima novinarke KRIK-a Vesne Radojević, to uradio „stidljivo“.

Jelena Ćosić iz Međunarodne mreže istraživačkih novinara (ICIJ), koja je predvodila ovo istraživanje, nazvala je napade na novinare „čistom demagogijom“.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top