Pao dogovor, Mask kupio Tviter

Ilon Mask novi je vlasnik „Tvitera“, nakon što je ta kompanija prihvatila ponudu najbogatijeg čoveka na svetu da za više od 40 milijardi dolara otkupi sve akcije.

 

Izvršni odbor „Tvitera“ prihvatio je ponudu Ilona Maska da za 44 milijarde dolara preuzme stoprocentno vlasništvo nad tom kompanijom, piše Volstrit džornal.

Odmah nakon vesti da je postignut dogovor o prodaji, vrednost akcija kompanije porasla je za 5,9 odsto. Po Maskovoj konačnoj ponudi, akcionarima će biti isplaćeno 54,2 dolara u gotovini po akciji.

Dogovor između „Tvitera“ i Maska označava i dramatičnu promenu raspoloženja u čelnom ešalonu te društvene mreže, koji je prvobitno veoma negativno reagovao na ponudu da bi u proteklih par dana potpuno promenio mišljenje.

Mask je ponudu uputio pre nešto manje od dve nedelje uz reči da Tviter ima „ogroman potencijal“ koji će on, u slučaju prihvatanja ponude, otključati.

„Sloboda govora je kamen temeljac funkcionalne demokratije, a Tviter je digitalni gradski trg gde se debatuje o ključnim stvarima za budućnost čovečanstva“, istakao Mask.

Američki milijarder takođe je pominjao i da bi uveo brojne promene koje bi omogućile slobodniji protok informacija, ali i potpuno rešio problem lažnih naloga.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top