Poboljšati slobodu medija

Predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija Eduard Kukan danas je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da je neophodno raditi na poboljšanju situacije u oblasti vladavine prava i slobode medija.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika Srbije, Kukan je pozitivno ocenio ekonomski napredak Srbije i rekao da su strani investitori zadovoljni poslovnom klimom uSrbiji, što EU pozdravlja.

On je dodao i da mu je drago što je Srbija stub stabilnosti u regionu.

Vučić je rekao da je punopravno članstvo u EU predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije i dodao da je celom regionu mesto u EU, što bi doprinelo bržem ekonomskom razvoju zemalja zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije obavestio je Kukana o razlozima za prekid dijaloga sa Prištinom, rekavši da nije ispunjena obaveza iz Briselskog sporazuma, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština.

On je izrazio zabrinutost zbog namera Prištine da formira vojsku Kosova i kazao da će to dovesti do destabilizacije situacije u regionu.

„Srbija je spremna za nastavak dijaloga, čak i u situaciji pojačanih političkih i bezbednosnih tenzija nepovoljnih, pre svega, za Srbe na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *