Pokušaj ubistva novinara Milana Jovanovića: Spaljena kuća, pucano na ulazna vrata

Nepoznate osobe ubacile su „Molotovljev koktel“ pa pucale na ulazna vrata kuće Milana Jovanovića kako niko ne bi mogao da izađe. Jovanović, koji je izgubio sve što je u životu stekao, uveren je da je razlog napada njegovo pisanje, jer se nikome nije zamerio, i kaže: „Neću prestati da pišem o lopovima i o mafiji, pa neka me ubiju.“ On se ranije zbog pretnji dva puta obraćao Aleksandru Vučiću.

Jutros oko 3.30 u Vrčinu su nepoznate osobe zapalile kuću novinara Milana Jovanovića i kroz prozor na garaži ubacile „Molotovljev koktel“. Posle toga, napadači su pucali u pravcu ulaznih vrata kako niko iz kuće ne bi mogao da izađe.

Sa sedamdesetogodišnjim novinarom u kući je bila i njegova supruga sa kojom je uspeo da pobegne kroz prozor sa zadnje strane kuće. 

Kako je Jovanović potvrdio za Cenzolovku, vatra je veoma brzo zahvatila celu kuću, a njima su u pomoć pritekle komšije koje su ih odvezle do Hitne pomoći u Vrčinu. Nakon pružene prve pomoći, Jovanovića su prevezli do Gradske bolnice na Zvezdari. Lekari su ga pregledali i dali mu terapiju.

Osim što teško diše jer se, kako kaže, nagutao dima, teže povrede nije pretrpeo. 

Jovanović je novinar portala Žig info i, kako kaže, i ranije je dobijao pretnje zbog pisanja za taj portal u vezi sa izgradnjom kanalizacije u Vrčinu, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika Opštine Grocka. 

Do sada se, kako je rekao za Cenzolovka, dva puta pismeno obraćao i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i ministarki pravde Neli Kuburović. 

Jovanović je uveren da je razlog napada njegovo pisanje i da nije reč samo o zastrašivanju, jer se, kako nam je rekao, nikada nikome nije zamerio. 

On za Cenzolovku kaže da ga ovaj napad neće zaustaviti:

„Neću prestati da pišem o lopovima i o mafiji, pa neka me ubiju.“

Iako je izgubio sve što je za života stekao, auto i kuću, bitno je da su životi sačuvani, kaže napadnuti novinar.

Jovanović se nada da će snimci sa kamera komšijske kuće pomoći policiji, koja još uvek vrši uviđaj, u pronalaženju napadača. On dodaje i da se na snimcima jasno vide dve osobe sa kapuljačama.

Ovo nije prvi napad na novinare koji pišu za portal Žig info. Cenzolovka je izveštavala i o napadu na urednika tog portala Željka Matorčevića u oktobru ove godine.  

Medijska koalicija: Teroristički napad na kuću novinara Milana Jovanovića 

Medijska koalicija najoštrije osuđuje teroristički napad na kuću Milana Jovanovića, saradnika informativnog portala Žiginfo.rs, i zahteva od policije i tužilaštva da najhitnije istraže ovaj monstruozni zločin, koji se, srećom, završio bez ljudskih žrtava.

Medijska koalicija očekuje da istraga podmetanja požara u kojem je kasno sinoć u Vrčinu, nadomak Beograda, izgorela porodična kuća Milana Jovanovića dobije apsolutni prioritet policije i nadležnog tužilaštva kako bi se vinovnici teškog zločina priveli pravdi.

Slučaj mora biti istražen do kraja ne samo zbog teških posledica i ozbiljnih pretnji po život Milan Jovanovića i njegove supruge već i zbog njegovih sumnji da su nalogodavci napada moćni pojedinci iz rukovodstva Opštine Grocka. Jovanović je imao saznanja da se sprema njegova likvidacija i o tome je obavestio policiju, ali se teroristički napad svejedno dogodio.

Policija: Radimo na rasvetljavanju požara, pronađena čaura

„Policijski službenici PS Grocka intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti izazivanja požara u Vrčinu u garaži M. J. (1950), bivšeg pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je izjavio da sada piše tekstove za jedan lokalni portal“, izjavio je zamenik načelnika Policijske stanice Grocka Radosav Šćekić, a prenosi MUP Srbije.

Policiji je rano jutros prijavljeno da je, iz zasad nepoznatih razloga, došlo do požara u garaži kuće koja je vlasništvo M. J., a koji se nakon toga proširio i na prizemlje kuće. Vatrogasci su lokalizovali požar u kome su izgoreli prizemlje kuće, garaža, kao i automobil marke „mercedes“ koji se nalazio unutra.

Supruga, koja je inače vlasnica zapaljenog automobila, izjavila je da je čula i pucnje, a policija je ispred garaže pronašla jednu čauru.

O svemu je odmah obavešteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja i razlozima izazivanja požara.

UNS: Ispitati okolnosti pod kojima je izgorela kuća Milana Jovanovića, novinara portala Žig info

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva policiju i tužilaštvo da hitno ispitaju sve okolnosti pod kojima je noćas u Vrčinu izgorela kuća Milana Jovanovića, novinara portala Žig info, kao i da utvrde ima li ovaj događaj veze sa poslom kojim se Jovanović bavi i da o tome obaveste javnost.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *