Potvrđena presuda protiv napadača na Daška Milinovića

Presudu kojom su izvršioci i podstrekač napada na radijskog voditelja Daška Milinovića oglašeni krivim potvrdio je danas Viši sud u Novom Sadu.

Okrivljeni U. S. osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 meseci, koja će se izvršiti u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje, uz primenu elektronskog nadzora, okrivljeni N. K. osuđen je na kaznu zatvora od 1 godine i 2 meseca, dok je zbog podstrekavanja na napad, okrivljeni M. E. osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 1 godine i 4 meseca, navodi se na sajtu Osnovnog suda u Novom Sadu.

Napad na radijskog voditelja Daška Milinovića dogodio se u aprilu 2021. godine u Novom Sadu, kada su mu napadači biber-sprejom poprskali lice, a potom ga udarali metalnom palicom. Podstrekač im je za napad obećao novčanu naknadu.

Prvostepena presuda za ovaj napad doneta je u decembru, nakon čega je Milinović za N1 rekao da je država iskoristila priliku da ispadne dobra, da ima utisak da su sudija i tužilac časni ljudi, ali je izrazio i sumnju da će saznati motive napada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *