Poziv za prijavljivanje na USAID BMAP Media Innovation Lab

Otvoreni poziv za prijedloge i ideje: USAID “Program podrške medijima na Balkanu (BMAP)”.

Rok za prijave: 28. septembar, 2018.

Otvoreno za prijave iz: Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Srbija

Novinar/ka si koji/a traži nova rešenja za svakodnevne probleme u svom poslu?

Web developer/ka si koji/a se voli igrati online kako bi informisao/la javnost?

Strastven/a si oko spajanja medija i tehnologije?

Kao deo USAID-ovog BMAP-a, Internews u Bosni i Hercegovini otvara poziv za prijave za učešće na prvom Media Innovation Lab-u, koji će se održati od 29. do 31. oktobra 2018. godine.

Svrha Media Innovation Lab-a je podsticanje međusektorskog razmišljanja kao i pružanje prilike učesnicima/ama da ostvare kontakte sa profesionalcima/kama s kojima normalno ne bi imali/e priliku te rešavanje problema u regionalnoj medijskoj zajednici.

Innovation Lab koji će se održati u Sarajevu će okupiti kreativne i inovativne pojedince/ke različitih profila da kroz saradnju razvijaju online rešenja konkretnih problema ili potreba, te će pružiti kreativan prostor gde će medijski profesionalci/ke, dizajneri/ke i drugi/e raditi skupa na kreiranju lokalizovanih alata za suočavanje sa izazovima s kojima se digitalni mediji susreću na Balkanu. Glavna tema ovogodišnjeg Innovation Lab-a je: Informacijska sigurnost i sigurne komunikacije. Izabrani aplikanti će imati priliku da rade na razvoju prototipa svojih ideja na Media Innovation Lab-u od kojih će 3 tima nakon završetka Innovation Lab-a imati priliku da dobiju $5.000 za dalje finansiranje razvoja njihovih alata koje će moći koristiti mediji u regionu.

Pozivamo pojedince/ke, nezavisne profesionalce/ke, novinare/ke, urednike/ce, predstavnike/ce organizacija civilnog društva i dizajnere/ke da razmisle o inovativnim idejama kao i da se ujedine sa medijima i medijskim organizacijama u stvaranju zajedničkih rješenja!

Takođe pozivamo i organizacije i medije da mladim i kreativnim profesionalcima/kama ponude priliku da budu dio njihovog tima!

Putne troškove i troškove smještaja za vrijeme trajanja Innovation Lab-a pokriva USAID BMAP.

Radni jezik svih dokumenata kao i samog Media Innovation Lab-a je engleski jezik. 

Sve detalje o pozivu (uslovi; procedure) i aplikacijski formular možete naći na linku https://bmapmediainnovationlab.wordpress.com/

i u priloženim dokumentima.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Arminu Mujanović amujanovic@internews.org

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top