Prihvaćen predlog Vlade o povećanju TV pretplate na 220 dinara

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje prihvatio je danas vladin Predlog izmena zakona o uređivanju naplate takse za javne medijske servise, kojima se delimično finansiranje iz državnog budžeta produžava do 31. decembra 2020, a mesečna taksa se sa dosadašnjih 150 povećava na 220 dinara.

Taksa će, prema vladinom predlogu zakona, nastaviti da se naplaćuje preko računa za struju. Odbornici vladajuće većine su odbacili amandmane opozicije i prihvatili vladin predlog zakona o taksama za javne medijske servise.

Predloženim izmenama važećeg zakona privremeno se produžava period finansiranja osnovne delatnosti javnog medijskog servisa, radi otklanjanja okolnosti koje bi mogle da dovedu u pitanje rad javnih medijskih servisa i obavljanja njihove osnovne delatnosti, koja je u funkciji ostvarivanja javnog interesa, piše u vladinom predlogu zakona.

Sednici je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva za kulturu i informisanje Aleksandar Gajović, koji je pozvao poslanike da stave na dnevni red izbor još tri člana Regulatornog tela za elektronske medije kako bi ono radilo u punom sastavu. Resorna ministarstva za kulturu i informisanje i za rudarstvo i energetiku predložila su pre nedelju dana povećanje takse, a poskupljenje u 2019. je pre toga najavio i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *