Radio 021 proslavio dvadeseti rođendan

Radiodifuzno preduzeće „021“ osnovano je 10. juna 1997. godine, a danas u okviru njega posluju Radio 021, Novosadski informativni portal, Radio kafe i knjižara Bobo.

Proslavi su prisustvovali predstavnici Misije OEBS u Srbiji, ambasade Norveške, novinarskih udruženja i medijskih asocijacija (ANEM, AOM, UNS, NDNV, Lokal pres, RAB, Asocijacija medija) i brojni drugi.

Zamenica norveškog ambasadora u Srbiji Janike Bain je istakla da je uloga nezavisnih medija da osiguraju istinitost i da naprave jasnu razliku između onoga što su lažne i stvarne činjenice.

021 je danas jedan od onih medija koji su uspeli u tome i koji je lider u informisanju u ovom delu Srbije. Zbog toga je za Ambasadu Norveške bila posebna privilegija da gleda kako se tokom dve decenije postojanja Radio 021 pretvorio u funkcionionalan i uticajan medij – kazala je Bain.

Šefica odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji Gordana Janković je istakla podatak da u Srbiji trenutno ima 1.800 registrovanih medija i da je u svetlu te činjenice posebno važno znati da već 20 godina postoji medij koji je posvećen građanstvu i informacijama.

Medij koji je posvećen tome da nađe način da preživi na etičan način i da odbrani novinarstvo, što nije lako. A da ujedno pronađe put da sačuva svoj biznis, što je retkima uspelo. Na vašem putu je mnogo prepreka u budućnosti, od političkih do finansijskih i adaptacije na digitalni svet. Zbog toga je još značajnije da na svaki način održite nezavisno novinarstvo koje gajite, da vaša iskustva prenesete na dobre nove medije i da ono što radite postane standard u Srbiji – kazala je Gordana Janković.

U sklopu obeležavanja jubileja, 021 je organizovao medijsku konferenciju „Nepodnošljiva lakoća informisanja„, a o svojim iskustvima u radijskom biznisu, kao i uticaju novih tehnologija na novinarstvo govorili su Zoran Stanojević (RTS), Igor Božić (N1), Veljko Miladinović (Nedeljnik), Pavle Zlatić (B92), Dragan Ilić (produkcija Supermiš), Adnan Osmanagić (Radio Stari grad – Sarajevo), Marko Lazović (agencija Proinsight), itd.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top