Radomirović: Šta je NIN ovom naslovnicom želeo da poruči?

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović izjavio je da je puškom, sličnom onoj na naslovnici novog broja NIN-a, ubijen premijer Zoran Đinđić i da mu nije jasno šta je taj nedeljnik takvom fotografijom želeo da poruči.

„U zemlji u kojoj je ubijen predsednik vlade jednom sličnom puškom, zaista je čudno da na jednoj naslovnoj strani uglednog nedeljenika izlazi ovakva fotografija, pogotovo u tom kontekstu, sa naslovom “Ko ruši Krušik“, rekao je za Pink Radomirović.

Ne znam šta je uredništvo NIN-a želelo takvom fotogafijom i opremom naslovne strane, pita Radomirović i dodaje da to u svakom slučaju nije dobro.

Marko Matić iz Medijske mreže Antidot, takođe, ukazuje da se u tom slučaju ne može govoriti o kršenju profesionalnih standarda, jer to nadilazi novinarsku profesiju.

„Ovo spada u nešto što može da se nazove krivičnim delom i naldežni organi treba o tome da sude“, rekao je Matić za Pink.

Ukazuje da je problem i u izboru tajminga kada se fotografija objavljuje, s obzirom da i sami priznaju da je napravljena pre dve godine.

„Dakle, govori da je ovo politički trenutak i da je urađen po političkom nalogu, a znamo i čijem. Znamo i ko ovih dana poziva na bolivijski scenario, znamo da Đilas i njegov Savez za Srbiju nastoje da tako nešto izazovu u Srbiji. Ova fotografija nije slučajno sada objavljena i nije slučajno objavljena na ovaj način“, kaže Matić.

On ističe da je očigleno u pitanju reč o „konkursu za nekoga ko će da povuče taj oroz, na tom snajperu koji je usmeren prema predsedniku Vučiću“. Dodaje da je jasno da iza toga stoji politika Saveza za Srbiju i Dragana Đilasa.

IZVOR: DANAS, UNS

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top