Saradniku Cenzolovke nagrada za najboljeg mladog novinara u Srbiji

Novinar Radija 021 i saradnik Cenzolovke Zoran Strika dobitnik je ovogodišnje nagrade „Marina Kovačev“ koju Novosadska novinarska škola dodeljuje najboljem mladom novinaru u Srbiji.

Godišnja nagrada Novosadske novinarske škole (NNŠ) za najboljeg novinara mlađeg od 30 godina Striki je uručena sinoć, na svečanosti povodom 23. godišnjice postojanja NNŠ.

Petočlani žiri – Vesna Radojević (KRIK), Dina Đorđević (CINS), Gordana Bjeletić (Južne vesti), Svetlana Bošković (Fondacija „Marina Kovačev“) i Siniša Isakov (profesor na Akademiji umetnosti) – kod Strike je najviše cenio njegov „kontinuirani dobar rad“ u čitavoj 2019. godini.

Uz zahvalnosti žiriju što je prepoznao rad lokalnog novinara, Strika je podsetio na to da su upravo lokalni mediji „prva linija odbrane javnog interesa“ i da je zato potrebno da ti mediji postoje i da jačaju.

„Novinarstvu su potrebni dobri ljudi jer javni interes ne možete braniti iz zlih pobuda“, naveo je najbolji mladi novinari u Srbiji, koji je pokazao i da mu nisu nepoznate izjave novinarskog barda Juga Grizelja.

Strika je od 2015. novinar Radija 021, a od prošle godine redovni je saradnik Cenzolovke.

Novosadska novinarska škola od 2001. nagrađuje najbolje novosadske novinare i novinarke mlađe od 30 godina. Od prošle godine ta godišnja nagrada nosi ime Marine Kovačev, u znak sećanja na preminulu novinarku i saradnicu NNŠ, i u saradnji sa Fondacijom „Marina Kovačev“ dodeljuje se najboljem mladom novinaru u Srbiji.

IZVOR: CENZOLOVKA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top