Svedočenje optuženog za organizovanje paljenja kuće novinara: Iz straha pristao da pomogne Simonoviću

Cenzolovka objavljuje iskaz bivšeg policajca Vladimira Mihailovića, koji je najpre dva puta tokom istrage detaljno objasnio kako je bivši čelnik Grocke Dragoljub Simonović naručio paljenje automobila novinara Milana Jovanovića, da bi na suđenju promenio iskaz, rekavši da je sve smislio sam.

 

„Meni je Dragoljub Simonović rekao da pronađem neko lice u koje imam poverenja da opomene Milana Jovanovića, te da je potrebno da mu se zapali automobil, kao opomena. Meni je Simonović objašnjavao zašto mu je to potrebno, spominjao je neki sukob sa njim (…) on mi je objasnio (…) gde se nalazi kuća Jovanović Milana, da je u pitanju automobil marke ’mercedes’ A klase, sive boje, te da je automobil parkiran u garaži.“

Ovo je deo priznanja bivšeg policajca Vladimira Mihailovića sa saslušanja 24. januara 2019. godine i ključni dokaz optužnice protiv Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka i visokopozicioniranog funkcionera Srpske napredne stranke.

Tužilac, na osnovu ovog priznanja, tvrdi da je Simonović glavni pokretač kriminalnog dela, napada na novinara koji umalo da se završi smrću Milana Jovanovića i njegove supruge Jele Deljanin u požaru u kojem im je izgorela životna imovina, i traži za njega kaznu od osam godina zatvora.

Mihailović menja iskaz: Hteo da se pohvali Simonoviću (!?)

Mihailović je tačno godinu dana posle zločina, na ročištu 12. decembra 2019. godine, tokom suđenja za paljenje kuće novinara portala Žig info, promenio svoj iskaz.

Od tada Mihailović tvrdi da mu Simonović nije tražio da zapali automobil parkiran u garaži, već da je sam došao na ideju da se „polupa staklo na automobilu“ kako bi kasnije time mogao da se pohvali pred Simonovićem i da mu traži unapređenje za suprugu, zaposlenu u opštini.

Simonović je, podupirući ovu verziju, rekao na suđenju:

„Je l’ vi mislite da neki šonja može da bude predsednik opštine. Vladimir je tražio da mu napreduje supruga. Bože moj, prirodno.“

Priznanje Mihailovića su advokati odbrane osporavali tvrdeći da je dobijeno pod pritiskom i da je iskonstruisano kako bi se vlast obračunala sa Simonovićem.

Kome će sudija Žugić poverovati?

Sudija Slavko Žugić, koji će 23. februara objaviti svoju presudu u ovom slučaju, treba da odluči u koju će od ove dve Mihailovićeve suprotne verzije da poveruje.

Da li da poveruje u priznanje bivšeg policajca, koji u to vreme ima besprekornu karijeru, nema finansijskih problema, ima sređen porodični život, dvoje male dece? Kome je, ako ne posluša zahtev predsednika opštine da nađe nekog da zapali automobil Milana Jovanovića, problem to što mu supruga radi u opštini i što bi mogla ostati bez posla? Supruga mu je, inače, kuma i drugarica Simonovićeve ćerke.

Ili će sudija Žugić da poveruje u drugu verziju, po kojoj Vladimir Mihailović, željan da njegova supruga napreduje u opštini, sam dolazi na ideju da nekog angažuje da „polupa staklo“ na kolima novinara i tako se umili predsedniku Grocke.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Izvor: Cenzolovka

Piše: Tamar Spaić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top