Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog napada na novinarku „Novosti“ Marijanu Kutlaču

Protiv tri osobe koje su prošle nedelje napale novinarku „Novosti“ Marijanu Kutlaču na Ugrinovačkom putu u Zemunu pokrenut je postupak za „nasilničko ponašanje“.

 

Novinarka je oko ponoći 27. maja u povratku s posla pokušala da snimi incident koji se desio na putu, kada je tročlana porodica u jeku rasprave zaustavila automobil na putu i blokirala prolaz ostalim vozilima. Marijanu Kutlaču je tom prilikom napala devojka iz automobila i fizički nasrnula na nju.

Kako Marijana Kutlača objašnjava za UNS, ona je dala izjavu policiji, a zatim i tužilaštvu.

MUP je u međuvremenu identifikovao tročlanu porodicu i protiv njih je poneta prijava za „nasilničko ponašanje“ zbog napada na novinarku i lomljenja stakla na autobusu gradskog saobraćaja.

„Sve se desilo iznenada i ničim izazvano, jer nisam želela nikakav sukob sa njima. Samo sam se izmakla i fotografisala oštećen autobus i devojka je prišla i udarila mi šamar, a zatim je počela da me vuče za kosu “, ispričala je novinarka za UNS.

Kako kaže, niko od putnika nije reagovao, a u pomoć priskočio vozač drugog vozila GSP-a koji se tu zatekao.

„Policija je došla pola sata nakon incidenta. Ovo je prvi put da se suočavam sa ovakvom situacijom i ne znam šta da očekujem, ali mi je drago što sam postupila kako je trebalo i što je redakcija stala uz mene“, dodala je Marijana.

Kako je rekla Marijana Kutlača, Gradsko saobraćano preduzeće (GSP) je takođe tužilo putnike pomenutog automobila, jer je muškarac iz vozila polomio šoferšajbnu autobusa udarajući u staklo.

Izvor: UNS

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *