UNS: Ne vraćamo se u Radnu grupu

Udruženje novinara Srbije (UNS) žali što je državni sekretar za informisanje u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović ostao pri svojim stavovima kojima omalovažava žene, zbog čega UNS neće učestvovati u Radnoj grupi za izradu Medijske strategije, ali će dati pun doprinos javnoj raspravi o ovom važnom dokumentu za budućnost medija u Srbiji.

UNS ističe da je Aleksandar Gajović sinoć pokazao da ne želi da se izvini zbog omalovažavanja žena, izvinjavajući se samo „onima koje je njegova izjava povredila“, čime je samo još jednom potvrdio stavove neprihvatljive za nosioca visoke državne funkcije.

UNS podseća da je članica Radne grupe za izradu Medijske strategije na predlog UNS-a Ljiljana Smajlović pre ostavke predala predloge koje UNS smatra značajnim za Medijsku strategiju.

UNS će u javnoj raspravi dati svoj doprinos izradi Medijske strategije iako neće učestvovati u Radnoj grupi i preuzeti, kao najveće i najznačajnije novinarsko udruženje, punu odgovornost za njenu izradu.

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović rekao je na dodeli godišnjih nagrada da će Udruženje dati svoj doprinos u izradi Medijske strategije iako neće učestvovati u Radnoj grupi za izradu te strategije.

„Ne treba sumnjati u to da će UNS da uloži maksimum napora da se kroz Medijsku strategiju, odnosno izmene zakonodavstva, obezbedi izdvajanje najmanje dva odsto budžeta lokalnih samouprava za medije. Tražićemo da projektno sufinansiranje bude privilegija, pre svega onih medija koji poštuju prava zaposlenih i profesionalne standarde“, rekao je Radomirović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top