Veran Matić: Dobra vest za sve novinare i za pravnu državu

Kao profesija treba da budemo zadovoljni onim što se danas dogodilo. Pred nama je dug put do pravosnažne presude, ali se nadam da će ova presuda biti pravosnažno potvrđena, izjavio je novinarima Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara.

„Ovo je veoma važna poruka i za pitanje nekažnjivosti ubistava novinara, pošto se u 90 odsto slučajeva ta ubistva ne rešavaju. Mi smo napravili nekakav pomak, zahvaljujući jednom veoma dobrom istražnom timu i zahvaljujući, između ostalih, i Komisiji za istraživanje ubistava novinara, a mora se reći i nekoj političkoj volji da ovo ubistvo bude razrešeno“, naveo je Matić.

Matić takođe smatra da je današnja presuda dobra poruka za sve novinare i za sve one koji žele fizički da eliminišu slobodu mišljenja i slobodu govora, da prete novinarima i da se prema njima nasilno ponašaju. „Ovo je dobra vest i za pravnu državu. Dakle, pravda je dostižna i posle toliko vremena. Ja se nadam da ćemo i u ostalim slučajevima imati iste ishode“, zaključio je predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *