Veran Matić: Nema napretka u razrešenju slučaja Dade Vujasinović

Predsednik Komisije za istraživanja ubistva novinara Veran Matić izjavio je danas, povodom 27. godišnjice smrti novinarke „Duge“ Radislave Dade Vujasinović, da nema napretka u rešavanju ovog slučaja.

 

„Pošto je u zaključku superveštačenja koje je rađeno u Hagu navedena mogućnost da se dogodilo i ubistvo, pored mogućnosti samoubistava i slučajnog opaljenja, ovaj slučaj sa tužilačke strane je otvoren. Na žalost, ni Komisija ni tužilaštvo u međuvremenu nisu došli do novih svedočenja i dokaza koji bi predstavljali napredak u rešavanju ovog slučaja“, rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) Veran Matić.

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu UNS-u je danas rečeno da VJT „zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, nastavlja sa preduzimanjem radnji radi utvrđivanja postojanja krivičnog dela i utvrđivanja identiteta izvršioca“.

Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva 9. aprila 1994. godine u svom stanu u Trećem bulevaru broj 118 u Novom Beogradu, a u zapisniku koji je sačinjen posle obavljene obdukcije navedeno je da je umrla dan ranije, u 1.30 sati.

Forenzički institut u Hagu kojem je Ministarstvo pravde septembra 2015. godine prosledilo dokazni materijal, nije utvrdio uzrok i način smrti novinarke. Zaključak izveštaja dostavljenog VJT-u jula 2016. godine je da „povrede koje je kritičnom prilikom zadobila pokojna Radislava Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja”.

Izvor: UNS

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top