Verbalno napadnuta majka Nenada Kulačina: Sina ti treba obesiti

„Šta bi sad ja trebalo da radim? Da čekam da država uradi nešto, a ona očigledno neće uraditi ništa? Ili da sam krenem da preduzimam stvari na svoju ruku? Ne znam, pitam se“, kaže za Cenzolovku Nenad Kulačin, koautor emisije „Dobar, loš, zao“, čijoj je 78-godišnjoj majci u Boru prišao čovek i rekao da joj sina treba obesiti.

 

Majka Nenada Kulačina, jednog od autora podkasta „Dobar, loš, zao“, verbalno je napadnuta dok je u nedelju uveče, u Boru, bila u privatnoj poseti. Jedan muškarac poručio joj je „da bi joj sina trebalo obesiti“.

„Iz režima stalno kukaju kako im neko napada porodicu, a evo, meni su nasrnuli na majku od 78 godina“, kaže Kulačin. „Bila je u gostima kod prije kada se pojavio taj čovek i rekao da bi me trebalo obesiti. Mama se odmah spakovala i zamolila je dvoje ljudi da je otprate kući. Prvo nije ni htela ništa da kaže, ni meni ni braći, ko zna kako bi oni reagovali. Zvala me je sutradan, vidno uznemirena. Ovo sad već prelazi svaku granicu.“

Kulačin: Šta sad da radim? Država neće uraditi ništa

Kulačin kaže da zna i ime i prezime čoveka iz Bora koji je to rekao njegovoj majci i da je o napadu izvestio Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). Pitanje je, kaže, ko u međuvremenu štiti njega i njegovu porodicu.

Pre samo nekoliko dana Kulačin i drugi autor podkasta, pisac Marko Vidojković, tužilaštvu su prijavili ukupno šest onlajn pretnji koje su im pristigle za samo dva dana.

Na pitanje Cenzolovke da li mu se čini da je reč o pojedinačnim, nepovezanim napadima ili da je serija negativnih kampanja i pokušaja diskreditacije od njega i Vidojkovića u jednom delu javnosti stvorila legitimnu metu, Kulačin ističe da je na tome insistirao tokom razgovora u tužilaštvu.

„Upravo to smo rekli zameniku tužioca kada smo davali izjave povodom krivične prijave protiv Aleksandra Šapića. Dobro, možda Šapić lično neće doći da nam iščupa srce – kako je pretio – ali je moguće da će osokoliti nekog drugog koji to čuje. Pogledajte sva ta silna saopštenja, mi smo plaćenici Dragana Đilasa, zabavljači tajkuna“, kaže Kulačin.

„Baš smo pripremali novu emisiju, mislili smo da i ne spominjemo pretnje, da se zezamo, da imamo novu temu… I onda se ovako nešto dogodi. Šta bi sad ja trebalo da radim? Da čekam da država uradi nešto, a ona očigledno neće uraditi ništa? Ili da sam krenem i preduzimam stvari na svoju ruku? Ne znam, pitam se.“

Vidojković je pre nekoliko dana u razgovoru za Cenzolovku rekao da Kulačin i on strahuju „od odanosti onih koji osećaju da duguju nešto ovom režimu“ i koji bi, iz te odanosti, mogli da organizuju napad na njih. On je izrazio uverenje da je „krajnji cilj da ih neko drugi kazni“, kao i da bi bilo onih koji bi slavili kada bi im se nešto dogodilo.

Izvor: Cenzolovka

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *