Vladimir Radomirović novi predsednik UNS

Na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije u Ivanjici za predsednika je izabran Vladimir Radomirović, glavni urednik antikorupcijskog sajta Pištaljka, saopštio je UNS.

Skupština je izabrala i nove predstavnike organa UNS, 40 članova Uprave i po pet članova Nadzornog odbora i Suda časti.

„Velika čast je biti na čelu UNS, Udruženja koje seže u 19. vek. Takve institucije treba održavati i jačati. U narednom periodu ćemo raditi na jačanju Udruženja kroz širenje članstva, povezivanje sa udruženjima u regionu, kroz zalaganje da se dva odsto od godišnjih budžeta izdvaja za lokalne medije koji su okosnica svakog demokratskog društva. Pomoći ćemo novinarima da se izbore za svoja kolektivna prava“, rekao je Vladimir Radomirović.

On se zahvalio Ljiljani Smajlović i Ninu Brajoviću na svemu što su uradili na održanju i jačanju Udruženja.

„Insistiraćemo da se istraže okolnosti stradanja naših kolega, ne samo Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, već i onih koji su stradali u toku rata na Kosovu i Metohiji i kolega sa Radio televizije Srbije koje je NATO ubio 1999. godine“, rekao je Radomirović.

Zaključio je da je novinarstvo jedna od najlepših profesija i da je baviti se njome privilegija.

Radomirović je rođen 25. septembra 1973. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu i studirao engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1994. godine, najpre u redakciji „Vremena“, a potom u „Danasu“, „Našoj Borbi“ i magazinu „Status“. Od 2003. do 2005. godine radio je na Televiziji B92 kao novinar i urednik vesti, da bi 2006. prešao u Politiku, gde je bio zamenik urednika spoljnopolitičke rubrike i, tokom 2008. godine, zamenik glavnog i odgovornog urednika.

Posle odlaska iz Politike krajem 2009. Godine Radomirović i nekoliko kolega iz Politike 2010. godine napravilo je „Pištaljku“, portal za prijavljivanje i istraživanje korupcije, kao i za zaštitu uzbunjivača.

Na Skupštini je bilo prisutno 131 redovnih članova UNS. Skupštini su se obratili i državni sekretar za informisanje i medije Nino Brajović, predsednik Udruženja novinara Crne Gore Goran Ćetković i predsednica Glavnog odbora Nezavisnog strukovnog sindikata RTV i filmskih radnika Srbije iz RTS Ana Đurković, saopštio je UNS.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top