Vučić: Članovi SNS da pristojno odgovaraju medijima

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozvao je sve funkcionere stranke koji su poslanici i ministri da nigde ništa ne govore protiv medija i da im odgovaraju na pitanja na pristojan način. On je u gostovanju na televiziji Hepi rekao da ne postoji „bezobrazno, bezobzirno pitanje“ i dodao da je i sam to naučio iako je, prema njegovim rečima, „bezbroj puta pogrešio“.

„Postoji samo loš i glup odgovor. Potrudite se da date dobar odgovor kao što ću se i u svom slučaju truditi. Zato ću se truditi da ništa loše ne kažem ni o jednom mediju, da na svaki način pomognem da mogu da na slobodan način informišu javnost kako oni žele, bilo da podržavaju vladu, bilo da su protiv“, kazao je Vučić.

Povodom karikature Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani lista Danas objavljenoj 9. novembra, na kojoj lider nemačkih nacista Adolf Hitler i ministar njegove propagande Jozef Gebels drže u naručju poslanike Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića, Vučić je kazao da je svima jasno o čemu se radi.

„Nemam nikakav problem sa tim. Za mene je važno da ljudi slobodno pišu, slobodno crtaju karikature, rade šta žele, zato što je Srbija slobodna i demokratska zemlja“, kazao je on.

Vučić je rekao da njega ima u naslovu Danasa, a ne na toj karikaturi. „Mene ima u naslovu, a ne u karikaturi. Meni su novinari to rekli da sam na njoj, pošto ja to ne čitam, pa sam im poverovao“, rekao je Vučić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *