Vučić o etiketiranju dece novinara: To je nefer i osuđujem

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da osuđuje etiketiranje i napade na decu novinara i stranačkih funkcionera zbog učešća na protestu u Beogradu i dodao da ih niko nije proglasio neprijateljima.

Ko god napada tuđu decu mislim da je to nefer i to osuđujem“, rekao je Vučić etiketiranje učesnika protesta, dece javnih ličnosti.

„Sami se oni hvale da im deca učestvuju u protestima. Sam se hvalio ovaj, kako se zove, Đilas. Sam hvalio da mu dete učestvuje u potestima. Nisam ga nikad pomenuo… Jedino čime bi oni da se hrane i to je ono što im smeta u mom odgovoru jeste sledeće – moramo da pronađemo nekoga kako bi se sukobili, zato izmišljaju kontramitinge i poternice“, rekao je Vučić.

Dodao je da su jedine poternice na mitingu bile – njegova i predsednice skupštine Maje Gojković i privatnika u medijskoj sferi.

„To nikome ne smeta. Ko god napada bilo čiju decu mislim da je to nemoralno i ne-fer, ali nemojte to meni da govorite jer ničije dete nisam pomenuo“, rekao je Vučić i dodao da su se u prva četri dana protesta bavili samo njegovom porodicom.

On je rekao da pozdravlja i podržava proteste koji se održavaju u Beogradu i drugim gradovima Srbije i da se nada da će trajati što duže. Premijer je još jednom odbacio mogućnost organizovanja kontramitinga.

Prema Vučićevim rečima, u sredu uveče u na protestu u Beogradu je na početku bilo 435 ljudi, a protest je završen sa nešto više od hiljadu ljudi.

„Naša je obaveza da obezbedimo demokratska pravila i šetnju, ostali građani moraju da razumeju da moramo da poštujemo manjine i njihovu političku volju“, rekao je Vučić i dodao da to pokazuje koliko je Srbija normalno mesto za život.

„Dok se pojedini mediji bave time, mediji se više bave time nego građani. Srećan sam što je naš posao da se bavimo projektima“, naveo je Vučić.

Građanima je poželeo da se odmore za praznike a potom da nastave sa izražavanjem svoje volje.

„Neće biti kontramitinga koje američka televizija svakog dana najavljuje. Šetajte slobodno“, rekao je Vučić.

Komentarišući parolu sa protesta „I vazduh ste privatizovali“ Vučić je rekao da on ništa nije privatizovao.

„Ja idem u Gošu da rešavam probleme radnika na kojima insistira američka televizija, a prećutkuje da je to dosovska pljačkaška privatizacija“, naveo je on.

Na pitanje novinara zbog čega firme bliske pojedinim strankama dobijaju poslove, rekao je da niko od biznismena ne pomaže finansijski SNS i da ona u budžetu ima dovoljno novca.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *