Brnabić otvorena za sastanak sa Grupom za slobodu medija

Otvorena sam za sastanak sa Grupom za slobodu medija i uvek ću naći vremena za taj susret, izjavila je FoNetu premijerka Srbije Ana Brnabić, koja ističe važnost dijaloga Vlade Srbije sa medijima, kao i „izmeðu Vlade i medija sa kojima se možda ne slažemo oko nekih medijskih sloboda“.

Ukoliko žele da se vidimo, očekujem da mi upute poziv. Kao što mislim da je dijalog u regionu važan, naglasila je Brnabić, isto tako mislim da je naš dijalog u Srbiji važan izmeðu Vlade i medija.

Moja je obaveza, kao predsednice Vlade Srbije, da sam tu, da sam otvorena, da slušam i da čujem i da probam da razumem njihove probleme i da na njih reagujem, objasnila je Brnabić, upitana o medijskoj situaciji i napadima na novinare posle njenog novembarskog sastanka sa predstavnicima Grupe za slobodu medija.

Stvarno mislim da je to moj posao, bez obzira na to šta ja mislila, istakla je Brnabić i ponovila da će naći vremena da razgovara sa predstavnicima medija.

Govoreći o Medijskoj strategiji, Brnabić je podsetila da je Ministarstvo kulture i informisanja, posle njenog sastanka sa predstavnicima Grupe, održalo tri sastanka da bi se našao kompromis i novinarska i medijska udruženja vratila u radnu grupu radi nastavka zajedničkog rada na tom dokumentu.

Znate kako, hajde da sačekamo i vidimo šta je finalni proizvod i da onda imamo javnu raspravu i zato služi javna rasprava, odgovorila je Brnabić na pitanje o efektima izrade Medijske strategije bez učešća glavnih aktera iz medijske zajednice.

Ako nismo uspeli da se dogovorimo da se oni vrate, ja se i dalje nadam i očekujem od Ministarstva kulture i informisanja da će izaći sa kvalitetnim predlogom Medijske strategije, rekla je Brnabić.

Na kraju krajeva, ocenila je Brnabić, javna rasprava služi za to da se taj dokument menja u okviru rasprave i nadam se da će novinarska i medijska udruženja učestvovati u toj raspravi, zato što je to jedini način da komuniciramo.

Izvor: FoNet

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *