Preminuo Slobodan Boba Stojšić

Slobodan Boba Stojšić, direktor Radiodifuznog preduzeća “021” d.o.o. iz Novog Sada, osnivača novosadskog Radija 021 i novosadskog informativnog portala 021.rs i predsednik ANEM-a u period od 2003. do 2006. godine, preminuo je, iznenada, 28. januara, u 59. godini života.

Pod Bobinim vođstvom, Radio 021 dobio je dve nagrade za Izuzetnost Radija Free Europe, 2001 i 2003. godine, a Multiradio, nekadašnji drugi program Radija 021, 2003. godine dobio je nagradu za „Slobodu štampe“ Republike Mađarske. Asocijaciju nezavisnih elektronskih medija ANEM, uspešno je vodio od 2003. do 2006. godine, kroz složen proces transformacije iz mreže lokalnih radio stanica u najznačajnije nacionalno udruženje osnivača elektronskih medija u tadašnjoj Srbiji i Crnoj Gori.

Napustio nas je sjajan i dostojantsven čovek, rokerskog duha i posebnog senzibiliteta, veliki borac za medijske slobode. Samo oni koji su ga znali, sa kojima je saradjivao i koji su radili sa njim, znaju koliko je to nenadoknadiv gubitak za medijsku scenu.

U ANEM-u ćemo ga pamtiti po beskrajnoj energiji, nesalomivom duhu, smirenosti i optimizmu kojim je plenio.

Slobodan Boba Stojšić biće sahranjen u sredu 31. januara na Gradskom groblju u Novom Sadu, u 13:30.

Fotografija: Željko Mandić

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top