“Čiji novac troše mediji – kako se umesto javnog interesa sufinansira cenzura i autocenzura”

Tribina pod ovim nazivom deo je istoimenog projekta požarevačkog Radija “Bravo” koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja po osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

Na tribini su govorili: Olivera Milošević, novinarka „Politike“ i članica Uprave i Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije, kragujevački novinar Miroslav Miletić, autor emisije „Iz glave“ i Uroš Urošević, novinar radija „Boom 93“ . Moderator tribune bio je Slobodan Vasić, vlasnik i urednik Radija „Bravo“.

Vasić je najpre  prisutnim građanima objasnio da se mediji izdržavaju preko marketinga  i projektnog sufinansiranja, te donacijama koje su ređe. Istakao je da je  danas novinarstvo najlošije plaćena profesija i da zato nema podmlatka, što je u Požarevcu drastičan primer.

Miroslav Miletić je objasnio da pripada generaciji koja je stasala 80-tih godina koja je odrasla na omladinskoj štampi i naglasio da su tada odmah morali da savladaju ironiju i sarakazam, da bi dobili prostor da nešto napišu

IZVOR: EBRANIČEVO

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top