Čuveni britanski muzički časopis Q ugašen posle 34 godine postojanja

Britanski glazbeni časopis „Q“ gasi se nakon 34 godine postojanja, nakon što je pandemija koronavirusa drastično naštetila poslovanju.

 

Urednik Ted Kesler objavio je vest o gašenju tog mesečnika u ponedjeljak na svom Tviter nalogu.

„Pandemija nam je to učinila i ništa više se ne može učiniti“, napisao je.

Na Tviteru je podelio sliku naslovnice poslednjeg izdanja koje izlazi 28. jula i pismo urednika koje je napisao. Kesler se u pismu urednika izvinjava javnosti „zbog neuspeha da održi „Q“.

U nadolazećem, poslednjem izdanju pod nazivom „Adventures with legends 1986 to 2020“, sabrani su neki od najboljih intervjua, uključujući razgovore s Dejvidom Bouvijem, Džoni Mičel i Prinsom.

Nemački izdavač Bauer Media Group stavio je časopis „Q“ na prodaju u maju, nakon naglog pada u prodaji i prihodima od reklama tokom pandemije koronavirusa.

Tiraž časopisa opao je na 28.000 mesečno u odnosu na vrhunac iz 2001. godine kada je prodato 200.000 primeraka.

Bauer Media najavljuje da će najverojatnije i časopis „Modern Classics“ prestati da izlazi jer kompanija nije uspela da pronađe nove kupce za dve publikacije.

Magazin „Q“ osnovali su 1986. godine Mark Elen i David Hepvort, koji su bili voditelji BBC-jeve televizijske muzičke serije „Whistle Test“.

Istovremeno je investicioni fond Merkjuri kapital, koji je nedavno kupio australijski ogranak kompanije Bauer Media, najavio da će zbog finansijskog uticaja krize koronavirusa obustaviti izdavanje osam časopisa, među kojima su australijska izdanja Harpers Bazara, Ela i Mens helta.

IZVOR: N1

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *