Da li ćete koristiti svih 280 karaktera na Tviteru?

Tviter je u septembru lansirao tekst, ali ujedno i najveću promenu od nastanka ove društvene mreže, a to je produženje tvitova na 280 karaktera.

Promena je napravljena kako bi korisnici mogli lakše da se izraze u svojim Tviter statusima, a da se opet zadrži brzina i svežina postova što je upravo ono što čini ovu društvenu mrežu jedinstvenom.

Tokom prvih dana testa mnogo ljudi je namerno težilo da iskoristi svih 280 karaktera, ali čim se ponašanje korisnika normalizovalo, korisnici su se vratili u svoje uobičajene navike. Zanimljivo je da je i upkos novoj mogućnosti većina korisnika i dalje kucala statuse ispod 140 karaktera, a samo je 1 odsto korisnika premašilo limit od 280 karaktera. Štaviše, 5 odsto korisnika je prelazilo broj od 140 karaktera, samo 2 odsto broj od 190, navodi se u saopštenju agencije Httpool, zvaničnog predstavnika kompanije Twitter za Srbiju.

Stoga se vaš tajmlajn neće značajno promeniti, a većina tvitova i dalje ne prelazi brojku od 190 karaktera. Istraživanja su pokazala da većina korisnika podržava promenu smatrajući da je mnogo opušteniji osećaj provoditi vreme na mreži ne razmišljajući o skraćivanju postova.

Inače, ograničenje na 140 karaktera ostaje samo u Japanu, Južnoj Koreji i Kini zato što su u pitanju jezici koji komuniciraju simbolima i korisnici koji ih govore su sve vreme imali mogućnost da se izraze više od drugih.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *