Delegacija EU: Medijska pismenost važna za razvoj društva

Ministarstvo kulture i informisanja je, zahvaljujući pomoći Evropske unije, napravilo „Priručnik za medijsku pismenost za preduniverzitetsko obrazovanje namenjen nastavnicima i stručnim saradnicima”, koji će olakšati njihov rad i ojačati kapacitete za unapređenje medijske pismenosti kod dece školskog uzrasta, saopšteno je danas iz Delegacije EU.

Na priručniku je radio autorski tim od 20 eksperata, predstavnika četiri resorna ministarstva i osam relevantnih institucija iz oblasti obrazovanja, informisanja i medija, kao i eksperata iz oblasti medijske pismenosti.

Cilj je, kako je objašnjeno, da ovladavanjem veština medijske pismenosti, deca i adolescenti bolje razumeju namere pošiljalaca poruka i značenja medijskih sadržaja i zaštite se od medijske manipulacije.

Kako bi se ta važna tema približila što široj publici, od 23. novembra na Drugom programu Radiotelevizije Srbije prikazuju se „Superheroji medijske pismenosti”, a scenario tih 18 epizoda televizijske serije je pripremljen na osnovu priručnika.

„Superheroji” će biti prevedeni i na jezike nacionalnih manjina i emitovani na Radioteleviziji Vojvodine.

Izvor: Fonet

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top