Direktorka Kanala 9 o štrajku glađu: Država odugovlači postupke pred sudom

Vlasnica i direktorka TV Kanal 9 iz Novog Sada Maja Pavlović kaže da je ponovo stupila u štrajk glađu jer od prošle godine nije rešen nijedan problem za koje je dobila obećanja iz vlasti da će biti rešeni.

Maja Pavlović ponovo je stupila u štrajk glađu, pošto država nije uradila ništa kako bi se rešili problemi te televizije, već su, kako je sama navela, „stvari postale još mnogo gore“.

„Mi ne očekujemo da država rešava naše probleme, mi smo učinili sve što nam je država stavila na raspolaganje da sami rešimo svoje probleme, ali smo jednostavno zakočeni zbog toga što država ne postupa u skladu sa zakonima koje je donela i do beskonačnosti odugovlači postupke u kojima mi očekujemo da vidimo da li imamo ona prava za koja tvrdimo da imamo“, kaže Maja Pavlović.

Štrajkom glađu, drugi put u 11 meseci, Pavlović pokušava da skrene pažnju javnosti na probleme.

„Ja sam prvi put mislila zaista da smo mi na jako dobrom putu da dobijemo te presude i da konačno vidimo…jer, moj jedini zahtev u prošlom štrajku je bio da podvučemo crtu, da se donesu presude u postupcima koje smo podneli i da se vidi da li je država dužna Kanalu 9 ili je Kanal 9 dužan državi. Ja sam onda dobila uveravanje iz raznih ministarstava, jer komplikacija s medijima je ta što naša oblast nije u jednom ministarstvu i da bi se rešila ta situacija u kojoj smo, mora se uključiti i Ministarstvo kulture i Ministarstvo telekomunikacije i ministarstva prosvete i pravde i Ustavni sud“, rekla je Pavlović.

Ova televizija od 2015. godine vodi postupak pred Upravnim sudom zbog oduzimanja lokalnih frekvencija.

Pavlović kaže da taj postupak i dalje „stoji u mestu“.

„Prošle godine, kada sam bila u štrajku, oni su obećali da će taj postupak biti rešen, ali evo, ni posle godinu dana i dalje nije rešen“, rekla je.

Pavlović je rekla ranije da su Kanalu 9 otkazani svi ugovori s preduzećima i ustanovama u kojima je vlast preuzela SNS.

„Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević nikada nije odgovorio ni na jedan naš zahtev da se održi sastanak, koji mi je obećan prošle godine, kako bi se našlo zakonito rešenje u vezi sa naknadama koje naplaćuju OFPS i SOKOJ. Sudovi naše argumente niti razmatraju niti obrazlažu, već ih odbijaju kao ‘irelevantne’ i sada su nam izvršitelji, zbog takvih presuda, blokirali račun“, navela je Pavlović.

Kako je saopštila kada je kretala u štrajk glađu, ni Vrhovni kasacioni ni Ustavni sud ne postupaju po predstavkama TV Kanal 9.

„Nadam se da će premijerka Brnabić podržati i naš štrajk, kao način naše borbe za pravnu državu i slobodu medija, a volela bih da sa štrajkom počnu i Vesić, i Vulin, i Martinović, pa da vidimo ko će duže izdržati i čiji su zahtevi ispravniji: njihovi za ‘borbu protiv nasilja opozicije’ ili naš za borbu za pravnu državu i slobodu medija“, poručila je Pavlović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top