Dojčinović: Ovo je najopasnija situacija u kojoj su se novinari KRIK-a ikad nalazili

Za glavnog urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića nema dileme da je napad na njih počeo zbog pisanja o grupi Veljka Belivuka i da su ga očekivali nakon konferencije za novinare Aleksandra Vučića, koji je „eksplodirao“ zbog pitanja novinarke ovog portala o vezi kriminalaca i generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića.

„GLUME UGROŽENOST Crtali metu na čelu Danilu Vučiću, a sada se prave naivni“

„STRAŠNI LICEMERI! Novinari KRIK tvrde ’da im neko crta mete na čelu’, a šta bi se desilo da je neko svedočio da je Belivuk sarađivao sa Informerom?“

„PROVALJENI! Evo kako je Velja Nevolja davao informacije KRIK o Danilu“

„LICEMERI iz Krika: Stavljali metu na čelo novinarima, a sad HISTERIŠU da su oni žrtve“

Ovako su prorežimski tabloidi – redom: Alo, Informer, Srpski telegraf i Objektiv – pokušali da zastraše i diskredituju novinare Istraživačke mreže KRIK, a posle serije njihovih tekstova o vezama državnih vlasti s organizovanim kriminalom.

Očekivali napad posle Vučićeve konferencije

Vreme im je posvetio i Nacionalni dnevnik Televizije Pink, ali i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić.

„Tajkunski ’mediji’ i njihovi saučesnici, koji svi skupa služe jedino tome da besomučno vode hajku kroz bedne pokušaje da kriminalizuju i oklevetaju jednu porodicu – sad zapomažu iz jame koju su drugima kopali. ’Opasno je kad kažu da imaš veze s kriminalom!’ Ma, je li? Od kad to?“, napisao je Orlić na svom Tviter nalogu.

Istovremeno, upućeni tvrde da se na ulicama odvija žestok rat među kriminalnim grupama, dok su novinari, kako stoje stvari, tu ostavljeni kao na tacni.

„Jasno je da su napadi kroz tabloide usledili zbog našeg pisanja o Veljku Belivuku i njegovoj grupi, tu nema dileme“, kaže za Cenzolovku glavni i odgovorni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović.

„Prve tekstove o Belivuku objavili smo 2016. godine, kada još nije bio na čelu klana. Evo pet godina pišemo o toj temi i uspeli smo da kroz tekstove dokažemo veze te kriminalne grupe s ljudima bliskim vlastima i predsedniku Aleksandru Vučiću. Niko od tih ljudi, međutim, u ovom trenutku ne nalazi se pod istragom.“

Po Dojčinovićevim rečima, poslednja serija napada usledila je posle sada već čuvene konferencije za medije predsednika Vučića. On je, govoreći o Belivuku, u subotu uveče – u direktnom prenosu na televizijama s nacionalnom frekvencijom – pokazivao .

Više informacija možete pročitati OVDE.

Izvor: Cenzolovka

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *