Informativni kanal Euronews Srbija danas u podne počinje sa emitovanjem programa

Gledaoci Euronews Srbija će moći da gledaju moderno koncipiran, dinamičan, objektivan i tačan program koji će obilovati bogatim sadržajima iz televizijske produkcije – prilozima, emisijama i ekskluzivnim pokrivanjima događaja.

 

Informativni kanal Euronews Srbija danas u podne počinje emitovanje dnevnih vesti iz zemlje i inostranstva.

Euronews Srbija čine televizija i digitalna platforma koje će u sinergiji proizvoditi najaktuelniji sadržaj na tržištu i tako doprineti raznolikosti celokupnog višejezičkog i multikulturnog uređivačkog bogatstva brenda Euronews.

Gledaoci Euronews Srbija će moći da gledaju moderno koncipiran, dinamičan, objektivan i tačan program koji će obilovati bogatim sadržajima iz televizijske produkcije – prilozima, emisijama i ekskluzivnim pokrivanjima događaja.

Program Euronews Srbija proizvodi se prateći uređivačke principe i profesionalne standarde svetski poznatog medijskog brenda Euronews sa sedištem u Lionu u Francuskoj.

Televizijski tim čini ekipa profesionalaca sa višegodišnjim iskustvom i željom da Srbiji donese nešto novo i drugačije, ali i koja razume koliko je važna veza televizije i digitala. Euronews Srbija je 9. maja počela sa emitovanjem svog signala preko Pay TV platformi. Televizijska redakcija vredno radi na kreiranju programa koji počinje da se emituje u četvrtak 3. juna u podne.

„Euronews u Srbiji ima isti cilj kojem matična kuća u Lionu teži već 28 godina, da omogući ljudima da formiraju sopstveno mišljenje na osnovu više različitih argumenata, mišljenja i tačaka gledišta. Dakle, reći ćemo vam šta se dogodilo, koja su moguća tumačenja, ali ne i šta da vi mislite o tome. Takva uređivačka politika važi kako za televiziju, tako za digitalno izdanje Euronews-a i te dve platforme naše kuće su tesno povezane i uređivački, i organizaciono“, ističe glavni i odgovorni urednik Euronews Srbija, Bojan Brkić.

Misija portala i televizije jeste da pruže nefiltrirano i nepristrasno novinarstvo zasnovano na činjenicama. U duhu ideologije Euronews-a da su svi pogledi bitni, cilj programa neće biti da mami ostrašćenu publiku pristrasnošću i senzacionalizmom. Fokusirajući se na činjenice, ideje i rešenja, novinari Euronews Srbija će nastojati da budu kredibilni, jasni i empatični.

Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronews-a koja će emitovati lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika. U pitanju je deo šire Euronews mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova u 160 zemalja.

Izvor: Euronews

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *