Knjige o kojima se priča – šta te sprečava da čitaš? – sezona 2

„Centar za razvoj lokalnih medija“ organizovao je seriju književnih večeri i promocije knjiga najznačajnijih autora o rok muzici koje su imale su za cilj da pruže podsticaj za čitanje rock literature i da ukažu na značaj i na ulogu rokenrola i pop kulture u razvoju društva.

„Centar za razvoj lokalnih medija“ je uz podršku Gradskog veća Grada Požarevca pokrenula i realizovala još jedan projekat pod nazivom „ Knjige o kojima se priča – Šta te sprečava da čitaš? “. Tokom novembra i decembra organizovan je serijal (5) promocija knjiga i javnih debata  u Radio Kafe-u Boom93, pre svega, zbog toga što je taj prostor vrlo pogodan za organizaciju ovakvih događaja i omogućava interakciju između publike i umetnika, a pruža i specifičan rokendrol ambijent u kome su uživali i gosti i publika.

Ove književne večeri i promocije knjiga najznačajnijih pisaca o rok muzici imale su za cilj da pruže podsticaj mladima i da im ukažu na značaj čitanja knjiga i na ulogu rokenrola i pop kulture u razvoju društva, uz analizu i sagledavanje položaja knjige, književnosti i rokenrola u kulturnoj politici naše zemlje.

Druga sezona projekta “Knjige o kojima se priča – Šta te sprečava da čitaš? “ bila je okrenuta modernoj urbanoj književnosti i muzičkom rok izdavaštvu, uz selekciju veoma zanimljivih autora i svestranih gostiju:

  1. promocija knjiga i javna debata 01. novembar 2019.godine

Nenad Marjanović dr Fric – Život s Idi(j)otima, nekadašnji basista i jedan od osnivača hrvatske grupe Kud Idijoti, novinar i urednik portal / Specijalni gosti: Petar Janjatović, novinar, rok kritičar, publicista, autor nekoliko knjiga o rokenrolu, urednik izdavačke kuće Dalas rekords / Vladimir Stakić, novinar,  rok kritičar, nekadašnji urednik Rok magazine Željko Čačija, novinar i rok kritičar, jedan od urednika na Eurosportu

 

2. promocija knjiga i javna debata 13. novembar 2019.godine

Ivan Ivačković „ Između krajnosti – priča o Branimiru Džoniju Štuliću i grupi Azra “ – rok kritičar i publicista, autor desetak knjiga od kojih su najznačajnija knjiga o Roling Stonsima i knjiga Kako smo propevali. Specijalni gost bila je: Beba Stanković, potredsednik udruženja bibliotekara Srbije.

  1. promocija knjiga i javna debata 28. novembar 2019.godine

Branko Rosić – „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“, urednik u magazinu Nedeljnik, nekadašnji novinar magazina Plejboj, El Magazina. Specijalni gost: Jana Jacić, profesor engleskog jezika i književnosti

  1. promocija knjiga i javna debata 10. decembar 2019.godine

Žikica Simić „ Električna zastava – Tajanstveni voz za neonsku dugu 2 “ autor je i voditelj kultnih radijskih emisija „Tajanstveni voz „ Studio B, „Dole na uglu“ B92 i „Neonska duga“ Radio Beograd 2. Napisao nekoliko stotina tekstova za Rotam, Danas, Popboks, Vreme i Nedeljnik.  Specijalni gost bio je: Dragan Ambrozić, rok novinar, programski urednik Egzit Festivala i umetnički direktor Doma Omladine Beograda.

  1. promocija knjiga i javna debata 17. decembar 2019.godine

Zoran Panović „Disko pesticidi“, novinar i publicista, član Upravnog odbora RTS, nekadašnji urednik Danasa, pisac rok literature

Specijalni gost: Peca Popović, novinar i rok kritičar, publicista, nekadašnji urednik Džuboksa, Rok magazina i kulturno dobro naše zemlje

Dragan Ambrozić i Žikica Simić

Moderator i medijator svih književnih večeri bio je Milorad Tadić, direktor i glavni odgovorni urednik Boom93 i osnivač Centra za razvoj lokalnih medija.

Sve promocije knjiga naišle su na odličan, iskren prijem i direktan kontakt sa publikom, koja nije ostala ravnodušna, već je uživala, dobro se zabavila i učestvovala u diskusiji. Po završetku promocija i debata, usledilo je potpisivanje knjiga od strane autora i neposredni razgovori i fotografisanje sa publikom.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top