Marko Vidojković: Advokatica mi kaže da sud mora da mi da Šapićevu tužbu, oni me ubeđuju da to ne smeju

Pisac i voditelj podkasta „Dobar, loš, zao“ Marko Vidojković u kafkijanskom hodu po hodnicima sedišta pravosudnih organa bezuspešno pokušava da dođe do tužbe koju je protiv njega podneo Aleksandar Šapić.

 

Više od dve nedelje prošlo je otkako su se u javnosti pojavili detalji tužbe Aleksandra Šapića, bivšeg vaterpoliste, predsednika Opštine Novi Beograd i potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS), protiv autora satiričnog televizijskog podkasta „Dobar, loš, zao“ Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina, od kojih traži ukupno 1,1 milion dinara na ime odštete za navodne povrede časti i ugleda, te pretrpljene duševne patnje.

Vidojković, međutim, tužbu još uvek nije dobio.

Kafkijanski hod po hodnicima sudova

„Potpuno ludilo! Advokatica mi kaže da moraju da mi predaju tužbu, ali me oni ubeđuju da to ne smeju“, priča Vidojković za Cenzolovku.

„U zgradi Trećeg osnovnog suda, to je Bulevar Mihajla Pupina 16, rekli su mi da se predmet nalazi u odeljenju u Ulici Tošin bunar i da odem tamo tek za dve nedelje, jer su oni pretrpani poslom. Ipak sam otišao, ali nisam dobio tužbu. Tamo je, pokazali su mi je, ali mi je nisu dali, rekli su da nemaju ovlašćenja. Moraju, navodno, prvo da vrate tamo gde je ispostavljena. Ja za tužbu znam isključivo tako što ju je moj kolega Nenad Kulačin dobio.“

Pisac i voditelj, u svom kafkijanskom hodu po hodnicima sedišta pravosudnih organa, zaključio je, kako kaže, da je na ovaj način i ranije mogao biti tužen i da za to nikad ne sazna.

„Šapić je odlučio da je za slučaj nadležan Treći osnovni sud, dakle potpuno nelogično, na osnovu njegovog prebivališta, tamo gde on vlada godinama. Ko zna koliko je zaposlenih na njegovom platnom spisku. Ovako me je mogao bezbroj puta tužiti da ja to i ne znam. Ako tužba nikad ne stigne do mene, oni će to okačiti negde, na neku nevidljivu oglasnu tablu. I pošto neće biti mog odgovora, smatraće da sam saglasan s tim što piše u tužbi. I onda sledi presuda u njegovu korist.“

Izvor: Cenzolovka

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top