Desničar napao novinarku Danasa na protestu kod Doma omladine

Desničar i pripadnik ekstremističke organizacije napao je večeras novinarku Danasa, Snežanu Čongradin, u prisustvu policije. Naša novinarka je izveštavala sa protesta Fonda za hunanitarno pravo i Žene u crnom zbog grafita Ratku Mladiću kod Doma omladine.

 

Mladić je udario rukom, ali je brzom intervencijom pripadnika policije u civilu priveden.

Kako javlja reporter N1, policija je uhapsila i nekoliko desničara koji su se protivili uklanjanju grafita. Naime, njih petorica se pojavilo nakon što su predstavnici NVO pokušali da uklone grafit, bili su agresivni i pokušali su da spreče uklanjanje grafita. Pripadnici MUP-a su ih nakon toga uhapsili.

Jedan od prisutnih desničara uputio je uvrede ekipi N1 televizije.

Podsetimo, nekoliko desetina aktivista nevladinih organizacija okupilo se ispred Doma omladine na protestu zbog grafita „Ratko Mladić srpski heroj“, a pored njih se nalazi kordon policajaca, kako je javio reporter N1, novinarskim ekipama je bio zabranjen pristup kod Doma omladine.Ranije danas je prelepljen grafit Ratko Mladić srpski heroj na Platou Milana Mladenovića u Beogradu. Taj grafit, koji već duže vreme stoji u Makedonskoj ulici, bio je prelepljen nalepnicama na kojima piše „Ratko Mladić ratni zločinac“ i „Ratko Mladić osuđen za genocid“. Međutim, već posle sat i po nalepnice su uklonjene, saopštila je Nataša Kandić iz FHP i pozvala građane da se u znak protesta okupe na tom mestu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *