Marko Vidojković: Život pod pretnjama smrću i bolesnim klevetama

Novinar i tiražni pisac Marko Vidojković, zajedno sa svojom suprugom i majkom, godinama trpi morbidne, sve radikalnije kampanje koje se protiv njega vode preko društvenih mreža, kroz medije i komentare političara iz vrha vlasti. Da bi sve to eksplodiralo posle emisija u kojima je sa Nenadom Kulačinom govorio o ratnom zločincu Ratku Mladiću i genocidu u Srebrenici.

 

„Moja je svakodnevica jeziva već godinama. Nosim suzavac sa sobom. Često menjam lokacije, ne izlazim uveče, ne idem među ljude. Samo mi još treba da mi se neke pijandure nakače… Živim u nekakvoj vrsti pritvora“, govori za Cenzolovku Marko Vidojković, pisac i koautor satirične televizijske emisije „Dobar, loš, zao“, posle najnovije serije pretnji koje je dobio na društvenim mrežama.

Prema Vidojkovićevim rečima, na epizodu u kojoj su on i Nenad Kulačin ugostili profesora na Pravnom fakultetu u Beogradu Vladimira Vuletića, predsednik Aleksandar Vučić reagovao je i pre nego što je emitovana u celosti.

Uključili su se prorežimski tabloidi koji su gostovanje okarakterisali kao „morbidni pedofil šou“.

„Premijerka Ana Brnabić rekla je da smo tri idiota“, podseća Vidojković.

Pritisci su intenzivirani poslednjih nekoliko nedelja, posle potvrđivanja presude Ratku Mladiću, koji je proglašen krivim za genocid.

Vidojković se još jednom našao i na udaru različitih opskurnih desničarskih grupacija. Poručuju mu da „znaju gde stanuje“, da će ga „zaklati“, „iseći na komade“. Njegov život, prirodno, umnogome se promenio i mora da preduzima niz radnji kako bi se zaštitio.

„Digne se tako neka frka na internetu, dobiješ nekoliko dana privida mira, pa se sve vrati na staro. Moja majka i žena takođe imaju suzavce kod sebe. Imamo interne protokole po kojima se ponašamo, kad se i u kojim situacijama javljamo jedni drugima“, kaže Vidojković.

Više informacija možete pročitati  OVDE

Izvor: Cenzolovka

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top