„Novinari u rezidenciji“

Evropski centar za slobodu štampe i medija (European centre for press and media freedom – ECPMF) poziva novinare i medijske radnike koji su izloženi pritiscima ili pretnjama zbog novinarskog posla koji obavljaju da se prijave na program „Novinari u rezidenciji“.

Evropski centar ovim programom ugroženim novinarima omogućava da na period od šest meseci, od jula 2017. godine do januara 2018. godine, napuste nesigurno okruženje i uz pomoć Evropskog centra rade i oporave se u Lajpcigu.

ECMF obezbeđuje siguran smeštaj, stipendije, obuke i druge oblike podrške za novinare izložene pritiscima i pretnjama, kao i mogućnost da za vreme boravka na programu rade u Evropskom centru.

Rok za prijavu na program je 12. maj 2017. godine.

Na program se mogu prijaviti novinari koji žive u zemljama Evropske unije, kao i novinari iz Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, sa Kosova, iz Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rusije, Srbije, Turske i Ukrajine.

Da bi bili primljeni na program, neophodno je da novinari dostave dokaz da su izloženi pritiscima ili pretnjama zbog novinarskog posla koji obavljaju.

Program je namenjen novinarima sa najmanje pet godina rada u medijima, a koji nisu članovi političkih stranaka ili pokreta. Kandidati moraju imati najmanje B2 nivo engleskog ili nemačkog jezika.

Novinarima koji budu primljeni na program, Evropski centar obezbeđuje smeštaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje i mesečnu nadoknadu od 1.000 evra.

Prijavni formular i dodatne informacije o prijavi i programu pogledajte ovde.

Evropski centar za slobodu štampe i medija (ECPMF) osnovan je 2015. godineu Lajpcigu i ima za cilj promovisanje i zaštitu slobode izražavanja, kao i promovisanje međunacionalne javne rasprave o kršenjima medijskih sloboda.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top