Odbrana tvrdi da Svetislav Bojić nije pretio Jeleni Zorić

Dok Bojićeva advokatica tvrdi da se incident u kojem je on navodno pretio novinarki Jeleni Zorić ispred Specijalnog suda nije ni desio, Bojić je ispravlja i kaže da se dogodio, ali ne kako to piše u optužnom predlogu. Bojić, koji je inače advokat, a bio je jedan od branilaca Predraga Koluvije, tereti se da je u dva navrata ugrozio sigurnost bivše novinarke N1, koja je posle tog incidenta još dva puta dobila ozbiljne pretnje.

 

Pripremno ročište pred glavni pretres u postupku koji se vodi protiv advokata Svetislava Bojića zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke Jelene Zorić održano je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, tokom kojeg su tužilaštvo, odbrana i advokat Jelene Zorić dali uvodne reči, a sudija Dragana Branković odlučila je da odmah dozvoli okrivljenom da iznese svoju odbranu. Pre saslušanja oštećene sud će odlučiti o pribavljanju dokaza koje su predložili odbrana i tužilaštvo, a naredno ročište zakazano je za 16. septembar.

Upitan da se izjasni o optužnom predlogu, Svetislav Bojić je najpre rekao da ga nije razumeo jer nije bio dobro odštampan, a nakon što mu je on pročitan, kazao je da osporava sve navode optužnice koji su, kako je rekao, „besmisleni i izmišljeni“.

U optužnici koja je podignuta 4. marta ove godine navodi se da je Bojić „u stanju uračunljivosti u dva navrata ugrozio sigurnost pretnjama da će napasti na život i telo lica koje obavlja javnu funkciju“.

Navodi se da je Bojić 28. i 29. decembra prošle godine prišao Jeleni Zorić, tada novinarki N1, dok je sa snimateljem stajala ispred Specijalnog suda, gde su bili na novinarskom zadatku, i rekao joj da bude precizna u izveštavanju jer je njegov klijent Predrag Koluvija pošten čovek i veliki vernik, te da je Koluvija rekao da ga Zorićka rastura i razbija izveštavanjem, ali da se on moli Bogu za njeno zdravlje. Dan kasnije, na istom mestu nakon ročišta Predragu Koluviji, advokat Bojić je ponovo prišao Jeleni Zorić i rekao: „Ej, zamalo da Peđi danas bude ukinut pritvor, a Peđa te je puno, puno pozdravio.“

Jelena Zorić je pretnje prijavila Radnoj grupi za bezbednost novinara, koja je odmah pokrenula postupak.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top