POZIV Podržimo novinara kome je zapaljena kuća – Milana Jovanovića

Slavko Ćuruvija fondacija poziva novinarske i nevladine organizacije i udruženja, sve druge organizacije i građane, da uplatom dobrotvornog priloga što pre sakupimo pomoć za Milana Jovanovića, novinara portala Žig info, kome su u noći između utorka i srede na kuću bačeni molotovljevi kokteli, nakon čega mu je izgorela kuća, a on ostao bukvalno bez ičega.

UPDATE: Za pet dana kampanje prikupljanja pomoći za novinara Milana Jovanovića kome je u sredu zapaljena kuća uplaćeno je preko milion i po dinara! Nastavljamo i dalje, jer je Jovanovićima izgorelo bukvalno sve što su imali. Donacije možete da uplatite preko sajta te preko sajta donacije.rs ili na žiro račun (vidi dole) (17. decembar)

UPDATE: Za samo tri dana akcije prkupljanja pomoći novinaru Milanu Jovanoviću sakupili smo više od milion dinara! Hvala svima koji su uplatili novac ili pomogli da se akcija proširi deljenjem! Nastavljamo i dalje, jer je Jovanovićima, nakon napada molotovljevim koktelima u sredu, izgorela kuća i bukvalno sve što su imali. Novac će biti upotrebljen za lekove, garderobu, nova dokumenta, kućne potrepštine, radove na kući… Novac trošimo u dogovoru sa porodicom, prema onome što Jovanovići odrede kao najneophodnije potrebe. Donacije možete da uplatite preko sajta donacije.rs i ili preko računa (podaci na kraju teksta). (15. decembar)

IZVEŠTAJ#1 Prvi iznos od 150.000 dinara najneposrednije pomoći novinaru Milanu Jovanoviću danas je prebačen na račun njegove supruge. Jovanovići su preuzeli i dva aparata za kiseonik, koje im je poklonila naša sugrađanka. U dosadašnjoj akciji, za manje od 48 sati, građani, organizacije i firme donirali su preko 800.000 dinara. Idemo dalje, jer je Jovanovićima, kojima je molotovljevim koktelima u noći izmedju srede i utorka spaljena kuća, u požaru izgorelo bukvalno sve što su imali. Novac će biti upotrebljen za lekove, garderobu, nova dokumenta, kućne potrepštine, radove na kući… Novac trošimo u dogovoru sa porodicom, prema onome što Jovanovići odrede kao najneophodnije potrebe! (14. decembar)

UPDATE: Za manje od 24h skupili smo skoro 750k dinara za pomoć novinaru Milanu Jovanoviću kome je preksinoć spaljena kuća. Hvala svima na donacijama! Idemo dalje! Skupljamo novac za lekove, garderobu, nova dokumenta, radove na kući… Solidarnost! 

UPDATE: Aparat za kiseonik je u međuvremenu nabavljen, hvala sugrađanki koja se javila Fondaciji i poklonila svoj aparat! Zahvaljujući ovoj donaciji čitava do sada prikupljena sredstva Jovanovići mogu da upotrebe za druge neophodne životne potrebštine. Podsećamo da su Jovanovići u preksinoćnom požaru izgubili apsolutno sve – od kompletne garderobe, svih dokumenata, kućnih aparata, telefona pa i samu kuću. Nastavljamo dalje sa akcijom. Hajde da probamo da sakupimo što je više moguće novca! Novi cilj je 750.000 dinara za zdravstvene potrebe (lekove i preglede), druge urgentne potrebe (hrana, garderoba, lična higijena, pravni i administrativni troškovi), i inicijalnu pomoć u dugoročnom rešavanju stambenog pitanja Milanove porodice.

UPDATE: Hvala svima koji su donirali do sada! Novac potreban za aparat i lekove smo skupili u rekordnom roku od 8 sati i odmah ih kupujemo. Cilj smo podigli sa 100.000 na 500.000 dinara i nastavljamo sa prikupljanjem sredstava za druge urgentne potrebe Milanove porodice – hranu, garderobu, ličnu higijenu, i pravno-administrativne troškove. Naravno, realne potrebe porodice prevazilaze i taj iznos, najpre zbog dugoročnog rešavanje stambenog pitanja, ali ćemo vas u narednim danima obaveštavati o situaciji i daljim planovima za pomoć.

Akciju prikupljanja pomoći pokrenuli smo noćas, kako bismo sakupili novac za najurgentniji problem – lekove, inhalator i aparat za kiseonik, koji su 70-godišnjem Milanu neophodni jer boluje od bronhijalne astme i ima tri bajpasa. Novac za aparat smo prikupili u rekordnom roku od osam sati.

Fondacija se zahvaljuje svim građanima koji su pomogli da prikupimo ovaj novac, ali akciju nastavljamo dalje, jer je Milanu i njegovoj supruzi potrebno sve – garderoba, hrana, krov nad glavom…

Donacije možete da uplatite preko platforme donacije.rs, na linku https://www.donacije.rs/projekat/milanjovanovic/, ili na žiro račun

Primalac: Slavko Ćuruvija fondacija, Kursulina 7, Beograd
Svrha plaćanja: Podrška Milanu Jovanoviću
Šifra plaćanja: 287
Broj računa: 160-491244-65
Poziv na broj: MJ2018

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top