Protest novinara u Vranju: Mi nismo njihova partijska vojska

Novinari “Novina Vranjskih” i Radija OK danas su protestovali ispred zgrade Skupštine grada Vranja, zbog načina na koji je preko gradskog konkursa podeljen novac medijima. Novinari su poslali poruku „Cilj ove vlasti je da zavede medijski mrak“

Novinari su istakli da je lokalna vlast “zavukla ruku u narodni džep i novac građana bezočno podelila partijski poslušnim medijima i kumovima”.

Vlasnik “Novina Vranjskih” Vukašin Obradović je rekao novinarima da će zbog gradskog konkursa za sufinansiranje medija povesti upravni spor i preduzeti i druge zakonske mere.

“Poenta ove vlasti je da zavede medijski mrak na jugu Srbije. To su pokušali i 90-tih godina i nije im uspelo, neće uspeti ni sada. Neće nas pokolebati ova situacija”, rekao je Obradović i dodao da “poenta nije da se samo podobnim medijima omogući komotan život”, već da se onemogući rad nezavisnih medija.

Dodao je da je “lokalna vlast na medijskom konkursu ocenila da nisu dobri projekti koji su prolazili kod Ministarstva kulture”.

Urednik Radija OK Saša Stojković je rekao da vranjanska vlast “zna šta čini” i da je medijski konkurs sproveden tako da “niko ne vidi kako se deli naš novac”.

“Mogu oni da govore da je to javni interes, ali sve je rađeno po principu da ‘leva ruka, desni džep’. Mi nismo njihova partijska vojska. Njihovi prethodnici su propali zato što su imali partijsku vojsku, i ovi će da propadnu zato što imaju partijsku vojsku”, rekao je Stojković.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top