Seminar „Autorska prava u digitalnom dobu“ održan u Nišu

U organizaciji Centra za razvoj lokalnih medija održan je veoma koristan i zanimljiv seminar na kome su učesnici iz lokalnih medija sa Juga Srbije mogli da se upoznaju o Zakonodavstvu i autorskim pravima i u kom se pravcu oni kreću. Seminar „Autorska prava u digitalno doba održan je u četvrtak 26.oktobra 2017.godine u prostorijama Regionalnog centra za edukaciju, Pariske komune bb u Nišu.

Seminar „Autorska prava u digitalno doba“ obuhvatio je edukaciju o pravnoj složenosti zaštite autorskih i srodnih prava u doba digitalizacije. Svrha ovog seminara bila je da se predstavnici lokalnih medija i medijski profesionalci  upoznaju, edukuju i posavetuju o ograničenjima u autorskom pravu, kolektivnim ostvarivanjem autorskih i srodnih prava i pratećim izazovima, posebno kada je u pitanju značaj zaštite autorskih prava u oblasti on-line medija (naročito fotografije), te sa izazovima i mogućnostima zakonitog pristupanja on-line sadržaju.

Predavači su bili pravnici-advokati Miloš Stojković i Kruna Savović iz advokatske kancelarije „Živković & Samardžić“, kao i predstavnici medija koji su vodili sudske sporove u vezi sa autorskim pravima.

Seminar je obuhvatio sledeće teme:
DIGITALIZACIJA I AUTORSKO PRAVO ZA ON-LAJN MEDIJE,  PRAVNA ZAŠTITA KORIŠĆENjE NOVINARSKIH TEKSTOVA;  AUTORSKA PRAVA FOTOGRAFA – FOTOGRAFIJE IZMEĐU AUTORSKIH PRAVA I MEDIJA;  ZAKON O ZAŠTITI AUTORSKIH PRAVA I ZAŠTITA PRED SUDOM;

Ovaj seminar  Centar za razvoj lokalnih medija  organizovao je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top