Seminar „Autorska prava u digitalnom dobu“ održan u Požarevcu

U organizaciji Centra za razvoj lokalnih medija u hotelu „Dunav“ u Požarevcu je održan seminar „Autorska prava u digitalno doba“. Seminar je obuhvatio edukaciju o pravnoj složenosti zaštite autorskih i srodnih prava u doba digitalizacije.

Seminar „Autorska prava u digitalno doba“ obuhvatio je edukaciju o pravnoj složenosti zaštite autorskih i srodnih prava u doba digitalizacije. Svrha ovog seminara bila je da se predstavnici lokalnih medija i medijski profesionalci  upoznaju, edukuju i posavetuju o ograničenjima u autorskom pravu, kolektivnim ostvarivanjem autorskih i srodnih prava i pratećim izazovima, posebno kada je u pitanju značaj zaštite autorskih prava u oblasti on-line medija (naročito fotografije), te sa izazovima i mogućnostima zakonitog pristupanja on-line sadržaju.

Predavači su bili pravnici-advokati Miloš Stojković i Kruna Savović iz advokatske kancelarije „Živković & Samardžić“, koji su vodili sudske sporove u vezi sa autorskim pravima, kao i Zvezdan Mančić, fotograf i predstavnik Centra za razvoj fotografije.

Cilj seminara je da se predstavnici lokalnih medija, urednici, novinari i drugi medijski profesionalci  upoznaju, edukuju i posavetuju o ograničenjima u autorskom pravu, kolektivnim ostvarivanjem autorskih i srodnih prava i pratećim izazovima, posebno kada je u pitanju značaj zaštite autorskih prava u oblasti onlajn medija (naročito fotografije), kao i sa izazovima i mogućnostima zakonitog pristupanja onlajn sadržaju.

seminar PO 2

Na seminaru je, takodje bilo reči o pravima novinara i o sudskoj praksi.

Jednodnevni seminar „Autorska prava u digitalno doba“ organizovao je Centar za razvoj lokalnih medija iz Požarevca, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Seminar je organizovan za urednike i novinare lokalnih medija, a slični seminari na istu temu ranije su u organizaciji CRLM održani u Novom Sadu i Nišu.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top