Seminari za lokalne medije „Autorska prava u digitalno doba“

Nepoznavanje pravila i zakona koji regulišu ovu oblast dovelo do toga da elektronski mediji emituju muzičke spotove, filmove, serije, preuzimaju fotografije i čitave tekstove, a da prethodno nisu ni kontaktirale autore, distributere, a da ne govorimo da su izmirile obaveze koje propisuju zakoni o autorskim i srodnim pravima.

Centar za razvoj lokalnih medija će od septembra realizovati  tri jednodnevna seminara u nekoliko gradova Srbije sa temom  „Autorska prava u digitalno doba“. Svrha projekta „Autorskog prava u digitalno doba“ jeste da upozna, edukuje i savetuje medijske profesionalce o ograničenjima  u autorskom pravu,  posebno o značaju zaštite autorskih prava u oblasti on-line medija (naročito fotografije),  te sa izazovima i mogućnostima zakonitog pristupanja on-line sadržaju.

Seminar se organizuje kako bi se objasnilo zbog čega je važna zaštita autorskih prava, zašto je piraterija ilegalna, koje su posledice nepridržavanja propisa i zašto je sve to važno da bi se izbegli sudski sporovi, ogromne kazne, blokade računa, oduzimanje dozvola i imovine.   Projekat podržava Ministarstvo kulture i informisanja  Republike Srbije

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *