Usaglašen tekst Medijske strategije

Članovi Radne grupe za izradu Medijske strategije i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja obavestili su danas premijerku Srbije Anu Brnabić da je tekst tog dokumenta jednoglasno usaglašen bez izdvojenih mišljenja, uz konsenzuz svih učesnika u postupku.

Članovi Radne grupe razmotrili su komentare i sugestije koje su dostavila nadležna ministarstva i usaglasili tekst dokumenta koji će, u skladu sa procedurom, biti upućen Vladi na usvajanje.

Brnabić je zahvalila svim članovima Radne grupe na posvećenom radu tokom izrade tog važnog dokumenta, koji treba da da okvir za unapređenje medijske scene u Srbiji.

Na predlog premijerke, dogovoreno je da ista Radna grupa, nakon usvajanja strategije, nastavi rad na izradi Akcionog plana za period od tri godine.

Brnabić se zahvalila i predstavnicima međunarodnih organizacija – Misiji OEBS i Delegaciji EU u Srbiji, Ambasadi Norveške i Fondaciji „Konrad Adenauer“ na kontinuiranoj podršci celom procesu.

Sastanku su prisustvovali zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Džozef Melot, predstavnici Delegacije EU u Srbiji i Ambasade Norveške, navodi se u saopštenju Vlade.

Izvor: Fonet, Danas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top