Za sufinansiranje medija u Požarevcu odobreno 15 projekata

Grad Požarevac izabrao je 15 projekata na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja u vrednosti nešto više od 3,4 miliona dinara, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu Požarevca.

Komisija je bilo dostavljeno 18 zahteva za sufinansiranje projekata štampanih medija, web portala, radijske i televizijske emisije i novinskih agencija.

Po projektu bilo je moguće dobiti najviše 500.000 dinara, a komisija je u odluci o izabranim projektima navela da će „predložena aktivnost verovatno dovesti do ostvarenja postavljenog cilja“.

Neke medijske kuće koje izdaju novine i imaju web portal, ili radio i web portal konkurisale su s jednim projektom i dva zahteva tako da će umesto maksimalnih 500.000 dobiti više novca od tog limita.  Zanimljivo je da su neki projekti poslati na konkurs iz Beograda i Smedereva, a i veoma čudna odluka je da su nekim medijima koji su osnovani pre samo par meseci, koji nemaju nijednog zaposlenog novinara, takodje dodeljena sredstva za projekte.
Predlog za sufinansiranje medija  je objavljen na zvaničnom portalu Požarevca, a učesnici konkursa imaju tri dana da ulože prigovor komisiji.

Komisija nije obrazložila kriterije i nezadovoljni mogu da ulože prigovor na postupak i izostanak pojedinačnog obrazloženja za svaku odluku o odbijanju, ali pošto se ne znaju kriteriji, ne mogu se žaliti na visinu potpore.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top